Contra e eroul zilei în Asia. Gamba Osaka mai pierduse acasă, în grupele Champions League, doar o dată



024 февраля 2015

 

**VIDEO** Contra e eroul zilei în Asia. Gamba Osaka mai pierduse acasă, în grupele Champions League, doar o dată

Cosmin Contra are un start perfect de carieră pe banca formației chineze Guangzhou R&F și marți a reușit cea mai mare surpriză a zilei în Asia Champions League. Echipa românului a câștigat pe terenul campioanei Japoniei, Gamba Osaka, formația niponă fiind abia la a doua înfrângere în istorie, în grupele competiției, acasă.

Guangzhou R&F e debutantă în cea mai importantă întrecere asiatică a cluburilor, iar Gamba e campioana Japoniei și câștigătoarea Ligii Campionilor în 2008. În aprilie 2009 echipa din Osaka pierdea singura dată pe teren propriu, contra coreenilor de la FC Seoul, 1-2. Era însă ultimul meci al grupei și Gamba avea deja 15 puncte și calificarea asigurată.

Acum, victoria trupei pregătite de Cosmin Contra e surprinzătoare, chiar dacă tehnicianul român declarase înainte de meci că formația sa poate câștiga grupa, din care mai fac parte Buriram FC, campioana Thailandei, și Seongnam FC, deținătoarea Cupei în Coreea de Sud.

“Faptul că am marcat repede ne-a ajutat și a făcut ca meciul să arate altfel. Ei au încercat să egaleze, și-au procurat câteva ocazii, dar noi ne-am apărat perfect. E meritul jucătorilor, care au muncit din greu. Iar portarul nostru a fost perfect.”, a spus la conferința de presă de după meci antrenorul român.

Următoarea partidă pentru Contra se va disputa pe 3 martie, pe teren propriu, contra celor de la Burriram FC, care tot marți au învins, 2-1, acasă, pe Seongnam. Patru zile mai târziu, Contra va debuta și în campionat, în deplasare, contra lui Hangzhou.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑