Nick Kyrgios a primit pedepse suplimentare din partea ATP, după ce l-a jignit pe Wawrinka



024 августа 2015

**VIDEO** Nick Kyrgios a primit pedepse suplimentare din partea ATP, după ce l-a jignit pe Wawrinka

ATP a decis ca Nick Kyrgios să primească o suspendare de 28 de zile şi o amendă de 25.000 de dolari, după incidentul în care a fost implicat la Rogers Cup, turneu care s-a desfăşurat la Toronto.

Pe 13 august, în timpul meciului cu Stanislas Wawrinka, australianul a făcut o remarcă la adresa prietenei jucătorului elveţian, croata Donna Vekic, surprinsă de microfoanele de pe teren.

Kyrgios i-a transmis adversarului său că un alt jucător din circuit, conaţionalul său Thanasi Kokkinakis, ar fi avut o relaţie cu iubita actualului campion de la Roland Garros.

Vekic (19 ani) a jucat alături de Kokkinakis la dublu-mixt la ediţia din 2014 a Openului Australiei, primul turneu de Grand Slam al anului.

În urma incidentului, Kyrgios a fost amendat cu 10.000 de dolari, dar, după ce oficialii ATP, au analizat din nou ce s-a întâmplat, australianul a primit o nouă sancţiune.

"Este un incident care a avut un important ecou negativ asupra sportului nostru. Nick şi-a cerut scuze şi cel mai bun lucru ar fi să înveţe din greşelile sale şi să înţeleagă că este responsabil pentru afirmaţiile şi acţiunile sale în faţa ATP şi a celorlalţi jucători de tenis", a declarat Gayle David Bradshaw, vicepreşedintele ATP.

Cu toate acestea, jucătorul de 20 de ani, care ocupă locul 37 în clasamentul mondial, poate scăpa atât de amendă, cât şi de suspendarea de 28 de zile dacă, în următoarele şase luni, nu va primi alte amenzi pentru abuz fizic sau verbal sau totalul amenzilor de orice fel nu va depăşi 5.000 de dolari.

VIDEO: Incidentul dintre Kyrgios şi Wawrinka

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑