Ruşii au făcut totalurile după organizarea Jocurilor Olimpice. Iată câte milioane de dolari spun că au obţinut



FOTO: tvweek.com

Ruşii au făcut totalurile după organizarea Jocurilor Olimpice şi Paraolimpice. Conform oficialilor, Federaţia Rusă a obţinut venituri în valoare de 410 milioane de dolari şi asta în condiţiile în care ruşii au cheltuit aproximativ 50 de miliarde de dolari pentru organizarea Olimpiadei. 

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Kozak a anunţat că cele 410 milioane dolari obţinute după organizarea Jocurilor Olimpice vor fi alocate pentru promovare sportului în rândul ruşilor, unul dintre obiectivele anunţate de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Kozak a declarat că Olimpiada a fost un succes nu doar pentru construcţia infrastructurii, ci şi din punct de vedere comercial. 

Dmitri Kozak a precizat că aproximativ 400 000 de persoane au vizitat în lunile februarie şi martie staţiunea Soci de pe ţărmul Mării Negre pe durata Jocurilor Olimpice şi Paralimpice. Organizatorii au contat în această perioadă pe sprijinul a peste 80 000 de angajaţi şi voluntari.

Totodată, zeci de mii de soldaţi şi membri ai forţelor de securitate au fost mobilizaţi timp de aproape două luni pentru menţinerea ordinii în timpul desfăşurării Jocurilor Olimpice şi Paralimpice. Înainte de Olimpiadă, ruşii au fost ameninţaţi de rebelii islamişti din Caucazul de Nord.

Rusia a cheltuit aproximativ 50 miliarde de dolari pentru organizarea Jocurilor Olimpice de la Soci, aceasta fiind cea mai scumpă olimpiadă din istorie. 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑