FC Barcelona îl omagiază pe Tito Vilanova, la un an de la moartea fostului antrenor al catalanilor



**VIDEO** FC Barcelona îl omagiază pe Tito Vilanova, la un an de la moartea fostului antrenor al catalanilor

Astăzi se împlineşte un an de la moartea lui Tito Vilanova, antrenorul care a condus-o pe FC Barcelona spre cucerirea titlului în sezonul 2012/13, la finalul căruia gruparea blaugrana a atins borna istorică de 100 de puncte.

Cu această ocazie, clubul catalan îl omagiază pe tehnicianul care a încetat din viaţă la doar 45 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul, printr-un video de un minut şi jumătate în care sunt rememorate unele dintre cele mai importante momente ale carierei sale.

Fost secund al lui Pep Guardiola, Tito Vilanova i-a urmat pe banca Barcelonei actualului antrenor de la Bayern Munchen şi a devenit doar al şaptelea tehnician din istoria clubului care reuşeşte să câştige titlul în primul sezon la conducerea echipei.

Mai mult decât atât, Barça a reuşit cea mai bună campanie din istoria ei în campionat, pe care l-a încheiat cu 100 de puncte, în ciuda faptului că, de-a lungul întregului sezon, antrenorul său s-a luptat cu un cancer la glandele salivare.

Vilanova s-a retras în iulie 2013, din cauza problemelor medicale care aveau în cele din urmă să-i pună capăt vieţii pe 25 aprilie 2014.

În urmă cu două luni, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenţi membri ai familiei lui Tito Vilanova, întregul lot al Barcelonei şi preşedintele clubului, Josep Maria Bartomeu, terenul de antrenament al catalanilor a primit numele fostului tehnician.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑