Eşecurile concurenţilor i-au permis lui Thierry Neuville să câştige Raliul Germaniei



025 августа 2014

 

Thierry Neuville a câştigat Raliul Germaniei după ce a profitat de abandonurile favoriţilor Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala şi Kris Meeke. Belgianul a obţinut prima victorie din carieră, dar şi primul succes pentru constructorul sud-coreean Hyundai.

Ogier a abandonat competiţia sâmbătă după un accident, iar în ultima zi, din cauza traseului alunecos, Latvala a pierdut controlul volanului în prima probă şi a suferit un accident în urma căruia a fost nevoit să abandoneze. După aceasta, conducerea raliului a fost preluată de Kris Meeke, care se afla la aproape un minut în spatele lui Latvala.

Pilotul echipei Citroen avea un avans de 8,4 secunde în faţa lui Thierry Neuville şi se îndrepta spre prima sa victorie, însă în următoarea probă specială a lovit puternic un zid şi a fost nevoit la rândul său să se retragă din competiţie.

Până la urmă, Neuville s-a impus cu un avans de 40 de secunde în faţa lui Dani Sordo. Pe locul trei s-a clasat Andreas Mikkelsen. Neuville a câştigat pentru prima dată o etapă a Mondialului de raliuri.

Ogier a rămas lider în clasamentul general cu patru etape înainte de final, având un avans de 44 de puncte faţă de Latvala.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de raliuri va avea loc în Australia, în perioada 11-14 septembrie.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑