Energie și sănătate! Meniu special pentru sportivii care vor participa la Maratonul Internațional



 

În ajunul maratonului, sportivii care vor participa la cursa de 42 de kilometri au fost invitați într-un local din Capitală. Acolo, ei au mâncat paste făinoase, bogate în carbohidrați, care le asigură necesarul de energie pentru cea mai mare parte a distanţei.

Sportivii spun că această tradiție veche este respectată înainte de fiecare competiție:

"O masă bună de paste înainte de maraton e recomandată pentru fiecare din alergători. Asta e ceea ce ne hrănește, ne alimentează pe timpul maratonului. E vorba de primii 30 de kilometri, care se asigură aici."

Unii dintre maratoniști spun că, pentru a obține rezultate bune, este nevoie de alimentare și în timpul cursei:

"O să avem mâncare ușoară: adică fructe, fructe uscate, fructe exotice, banane, portocale pentru că ele tot conțin carbohidrați, care ajută să menții organismul cu energie, va fi apă, băuturi tot cu carbohidrați dulci"

Invitatul serii a fost Roman Prodius, primul sportiv moldovean care s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro, Brazilia.

" - Mă aștept la un rezultat bun, dar va fi o cursă la câștig. - Câți kilometri veți parcurge? – 10 kilometri. - Sperăm să fie un maraton bine organizat", a declarat atletul Roman Prodius.

La eveniment au participat 40 de sportivi, pentru care au fost gătite 18 kilograme de paste.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑