Olimpicii sportivi au luat drapelul Moldovei. Cine îl va purta la deschiderea jocurilor de la Rio



FOTO: mts.gov.md
Comitetul Naţional Olimpic a anunţat că luptătorul de stil liber Nicolae Ceban, va purta drapelul Moldovei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Tricolorul a fost înmânat sportivilor moldoveni de catre premierul Pavel Filip. 
În ajunul deplasării lotului olimpic al țării noastre spre Brazilia, sportivii moldoveni au primit drapelul naţional din partea prim-ministrului Pavel Filip.
Tricolorul i-a fost transmis luptătorului de stil liber Nicolae Ceban, care va fi port-drapelul țării noastre la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.
În cadrul evenimentului, Pavel Filip a primit de la preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, Nicolae Juravschi, un tricou, două timbre confecționate special în ajunul Jocurilor Olimpice şi mascota lotului olimpic moldovenesc, "Drăguşor".
"Sunt sigur că veţi depune absolut toate eforturile pentru ca prin rezultatele înregistrate la Jocurile Olimpice, să provocaţi sentimentul de mândrie în primul rând a antrenorilor, să provocaţi sentimentul de mândrie a tuturor cetăţenilor Republicii Moldova", a spus prim-ministru Pavel Filip.
"Trebuie să reprezentăm ţara noastră, să arătăm ca şi noi suntem o ţară independentă. MUSCA Cred că nu va fi o problemă de dus acest drapel, pentru că suntem sportivi", a spus luptătorul Nicolae Ceban.
Atât sportivii, cât şi oficialii, susţin că membrii lotului naţional vor lupta pentru medalii la Olimpiadă.
"Am nişte aşteptări mari, dar nu vreau să vin cu careva declaraţii. Sunt pregătit fizic, deja moral mă voi mobiliza acolo bine", a spus judocanul Valeriu Duminică.
"La Jocurile Olimpice de la Rio băieţii noştri să demonstreze că ceea ce am creionat noi în carneţele vizavi de anumite rezultate o să îndeplinească", a spus ministrul Tineretului şi Sportului Victor Zubcu.
"Toată lumea vrea medalii şi noi inclusiv. Avem sportivii strategici cum este Tarnovschi, Aaron Cook, luptătorii, halterofilii.", a spus preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv Nicolae Juravschi.
La întrevederea cu prim-ministrul Pavel Filip au lipsit trei dintre cei 21 de sportivi, care vor reprezenta Moldova în competiţiile de la Rio de Janeiro.

Atât luptătorul de tae-kwon-do Aaron Cook, cât și canotorii Oleg şi Serghei Tarnovschi se află în cantonamente de pregătire.
Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro se vor desfăşura între 5 și 21 august.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑