Daniel Stanciu, despre măsura limitării străinilor în Liga I: "E puţin dificil, e o trecerea bruscă"



 

**VIDEO** Daniel Stanciu, despre măsura limitării străinilor în Liga I:

Noile reguli privind restricţionarea numărului de jucători din Liga I, care vor intra în vigoare din 2016, nu sunt pe placul tuturor oficialilor din campionat. Managerul general al lui Dinamo, Daniel Stanciu, crede că măsura a fost luată prea brusc şi că nu a fost corect gândită.

"Aplicăm legislaţia rutieră din Germania şi avem drumurile din România. E puţin cam dificil, pentru că trecerea asta e făcută cam brusc", susţine oficialul echipei din Ştefan cel Mare.

Potrivit deciziilor luate de LPF, fiecare club din prima ligă va fi obligat să aibă un lot de 25 de jucători, dintre care 4 să fie formaţi la nivel naţional, iar alţi 4 la nivel local.

De asemenea, transferurile străinilor extracomunitari vor fi permise doar pentru jucătorii cu cel puţin trei selecţii în naţionala ţării din care provin.

"Poţi să aduci jucători din liga a cincea din Germania, dar, în acelaşi timp, eşti condiţionat să aduci un extracomunitar care a avut cel puţin trei prezenţe la echipa naţională", a spus Stanciu.

"Dacă aduci un jucător care a evoluat în prima ligă din Argentina sau din Brazilia nu înseamnă că este mai slab decât unul care evoluează în liga a cincea din Germania", a adăugat managerul alb-roşilor.

Totuşi, Daniel Stanciu vede şi o parte bună în noul regulament: "Trebuie să punem accent pe centrele de copii şi juniori".

Din luna februarie, Digi Sport va transmite gratuit toate cele 9 meciuri ale etapei din Liga 1, plus Cupa Ligii, fără costuri suplimentare pentru abonații de cablu RCS & RDS.

></a></strong></p>                    </div>
                                    <div class=



ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑