Se repetă istoria? Ultima oară când a bătut Columbia la penalty-uri, Argentina a câştigat Copa America



**Se repetă istoria?** Ultima oară când a bătut Columbia la penalty-uri, Argentina a câştigat Copa America

Argentina s-a calificat în semifinalele Copei America, după ce a învins Columbia cu 5-4, în urma loviturilor de departajare, şi continuă să spere că va pune capăt unei perioade de 22 de ani în care nu a cucerit vreun trofeu.

Ultimul succes al "pumelor" a venit tot la Copa America, în 1993, atunci când competiţia s-a desfăşurat în Ecuador. La ediţia respectivă, a avut loc şi ultimul duel dintre Argentina şi Columbia decis la loviturile de departajare.

În urmă cu 22 de ani, cele două echipe au fost adversare în semifinale şi, la finalul timpului regulamentar, rezultatul a fost tot 0-0. La penalty-uri, Argentina s-a impus cu 6-5, singura ratare aparţinându-i columbianului Aristizabal.

Interesant este că la Copa America 1993, argentinienii au mai câştigat o dată în urma loviturilor de la 11 metri, în sfertul de finală cu marea rivală Brazilia, învinsă tot cu 6-5, după 1-1 în timpul regulamentar.

După cele două victorii din Ecuador, actuala vicecampioană mondială nu a mai reuşit niciodată să iasă învingătoare la penalty-uri la Copa America. A pierdut de două ori în faţa Braziliei - în 1995, în sferturi (2-2, 2-4), şi în 2004, în finală (2-2, 2-4) - şi o dată împotriva Uruguayului, chiar la ediţia precedentă, pe care a găzduit-o, în sferturi (1-1, 4-5).

Seria negativă a fost întreruptă la Vina del Mar, iar golul victoriei i-a aparţinut lui Carlos Tevez, acelaşi jucător care a ratat penalty-ul decisiv în urmă cu patru ani. "Apaşul" nu s-a aflat printre primii cinci executanţi, iar selecţionerul "pumelor" Gerardo Martino a explicat motivul.

"Nu l-am desemnat pe Tevez să execute pentru că ultima oară când a făcut-o, Argentina a fost eliminată. Am vrut să evităm asta", a spus fostul antrenor al Barcelonei.

Tevez s-a revanşat însă pentru ratarea din 2011, iar Argentina speră acum ca istoria din 1993 să se repete.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑