Valentino Rossi a câştigat Marele Premiu al Olandei în motomondialul de viteză



Foto: monsterenergy.com

Valentino Rossi a câştigat Marele Premiu al Olandei în motomondialul de viteză. Italianul s-a impus după un duel extraordinar cu Marc Marquez. Podiumul a fost completat de Jorge Lorenzo.

Valentino Rossi a plecat din pole position pentru prima dată în 2015 și a profitat de avantajul luat în calificări. Chiar dacă a pierdut prima poziţie de-a lungul cursei, italianul a revenit pe primul loc cu trei tururi înainte de final. Rossi a trecut elegant de campionul mondial în exerciţiu, spaniolul Marc Marquez.

În ultimul tur, cu doar câţiva metri rămaşi până la linia de finiş, Marquez a încercat să-l întreacă pe Rossi, însă italianul l-a blocat şi a ieşit de pe pistă, dar nu a pierdut poziţia de lider, reuşind să câştige a treia cursă din acest sezon.

După opt etape disputate, Valentino Rossi este lider în motomondialul de viteză cu 163 de puncte având cu zece puncte mai multe decât al doilea clasat, Jorge Lorenzo. Podiumul este completat de Andrea Iannone cu 107 puncte.

Faza zilei la Marele Premiu al Olandei a fost oferită de Finlandezul Niklas Ajo în cursa de Moto 3.

Chiar dacă a terminat cursa pe locul 17, finlandezul a oferit un finiş spectaculos. El a trecut linia de sosire în genunchi, după ce a reușit să nu cadă.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑