Cifrele Simonei din finală, în comparație cu cele din primul meci cu Serena: serviciul doi n-a mai ajutat-o



027 октября 2014

 

**VIDEO** Cifrele Simonei din finală, în comparație cu cele din primul meci cu Serena: serviciul doi n-a mai ajutat-o

Simona Halep, 23 de ani, a făcut mândră o țară întreagă prin prestațiile sale de la Turneul Campioanelor, unde constănțeanca a disputat finala, la Singapore, în compania liderului mondial Serena Williams (33 de ani). Din păcate, însă, sportiva din SUA s-a impus în ultimul act cu 6-3, 6-0.

Statisticile remarcabile ale Simonei din primul meci al grupelor, tot împotriva Serenei Williams (VIDEO), nu s-au mai repetat la patru zile distanță, iar cifrele româncei au fost într-un regres evident.

Obosită după un maraton de meciuri de top, Simona, favorită 4, s-a recunoscut învinsă, dar a cules și de această dată laudele Serenei Williams pentru prestația ei din Asia.

Comparativ cu primul meci, Halep a expediat același număr de ași, 2, iar dublele greșeli nu s-au înmulțit drastic în finală. În grupe, Simona a făcut două duble greșeli, iar în ultimul act 3. Nici frecvența primului serviciu nu s-a schimbat prea mult. Dacă în victoria cu Williams a pus în teren 64% din primele mingi, sâmbătă frecvența ei a scăzut cu 10 procente: 54%.

></p><p>La capitolul

Și serviciul doi al constănțencei a cunoscut o scădere drastică, oarecum explicabilă prin uzura fizică pe care Halep n-a putut s-o împiedice.

În primul meci, ea a câștigat 13 mingi din 19 cu al doilea serviciu (68%), dar în al doilea a mai obținut doar 8 din 23 (34%)! Primul serviciu i-a adus 22 de puncte din 34 în primul meci (64%), dar în finală românca a mai reușit doar 13 din 28 (46%).

></p><p>În fine, returul a fost o altă problemă în timpul finalei. Dacă în urmă cu patru zile Simona reușea să câștige jumătate din puncte la primire (13 din 25), sâmbătă Serena Williams a servit mult mai precis și Halep nu a mai obținut decât 7 puncte din 30 posibile (23%). Evident, cifrele sunt influențate și de nivelul de joc mult mai ridicat la care a ajuns Serena, comparativ cu primul duel, în care Halep a câștigat cu 6-0, 6-2.</p><p>Per total, în cele două partide directe jucate în compania Serenei Williams, Halep a câștigat 15 game-uri, în vreme ce americanca a obținut 14. Suficiente însă pentru a cuceri trofeul! O asemănare între cele două partide a fost durata jocului: o oră și 5 minute în grupe, respectiv o oră și 9 minute în finală. La duelurile directe, Serena conduce acum cu 4-1 în fața lui Halep, care va încheia anul 2014 pe locul 3 WTA.</p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑