Cel mai titrat antrenor moldovean, Alexandru Spiridon, refuză politicos să vină la Naţională



Foto: shakhtar.com

Alexandru Spiridon nu se gândeşte deocamdată să preia selecţionata Moldovei. Antrenorul secund al lui Şahtar Doneţk susţine că se simte mai bine la o echipă de club, deoarece se află în contact cu jucătorii în fiecare zi. 

Alexandru Spiridon a fost secundul selecţionerilor Ion Caras, Ivan Danilianț şi Alexandru Mațiura la naţionala Moldovei în perioada 1994-2000, iar în 2001 a devenit antrenor principal pentru o scurtă perioadă.

Spiridon a obţinut o victorie şi a suferit trei înfrângeri cu "tricolorii" şi a fost înlocuit în 2002 de Viktor Pasulko. Doi ani mai târziu, el a devenit secundul lui Mircea Lucescu la Şahtar Doneţk şi deocamdată nu vrea să se despartă de această funcţie.

"Din păcate, eu sunt un antrenor de club. Îmi place să lucrez în fiecare zi. Să mă întâlnesc cu jucătorii în fiecare zi. Să pun jocul. Să găsesc ceva nou în tactica jocului. Când echipa se adună o dată în trei luni pentru 4-5 zile este greu să găseşti o modalitate să schimbi ceva. Trebuie să schimbi mentalitatea. Nu poţi să-i înveţi multe în aceste 3-4 zile. Eu aş prefera totuşi să lucrez la un club", a spus Spiridon.   

Totodată, Alexandru Spiridon consideră că nu este o idee prea bună ca naţionala să fie condusă de un antrenor care mai pregăteşte în același timp şi o echipă de club. Spiridon spune că selecţionerul interimar al "tricolorilor", Ștefan Stoica, nu s-a descurcat cu această provocare, fiind şi la formaţia Zimbru.

"Eu în general sunt contra acestei idei. Adică când este un antrenor şi la echipa naţională şi la echipa de club. Eu cred că el trebuie să fie concentrat numai la una. Îmi pare că şi aceasta că a fost numit la echipa naţională, a înrăutăţit asupra lucrului lui de la echipa Zimbru. Eu asta am simţit de departe de la Kiev."  

Contractul lui Alexandru Spiridon cu Şahtar va expira în vara anului viitor. Înţelegerea sa cu gruparea ucraineană ar putea fi prelungită automat, însă multe vor depinde de situaţia politică din ţara vecină.

"Vom vedea ce se va întâmpla şi cu politica în Ucraina. Vom reveni sau nu la Doneţk. E foarte greu să fii fără spectatorii tăi. Fără suporterii tăi. Asta se simte. Asta şi echipa simte şi brazilienii simt asta, care sunt în număr foarte mare la noi. Sperăm să se termine ce se întâmplă în Ucraina şi să revenim la Doneţk", a spus tehnicianul. 

Alexandru Spiridon este cel mai titrat antrenor moldovean. Cu Şahtar Doneţk, el a câştigat de şapte ori titlul, de câte patru ori Cupa şi Supercupa Ucrainei, însă cea mai mare performanţă a obţinut-o în sezonul 2008-2009, atunci când a cucerit Cupa UEFA.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑