Steaua nu-i poate transfera pe brazilienii lui Trencin: "Legea e foarte clară și ea nu se schimbă!"



 

**VIDEO** Steaua nu-i poate transfera pe brazilienii lui Trencin:

Prin vocea patronului Gigi Becali, Steaua a anunţat că este interesată de trei jucători de la Trencin, echipa pe care a eliminat-o cu emoţii în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Doi dintre aceştia sunt brazilienii Jairo şi Wesley, care, potrivit noului regulament al FRF, nu pot evolua în Liga 1, pentru că sunt extracomunitari.

Cu toate acestea, oficialii roş-albaştrilor sperau ca zvonul care anunţa că legea fotbaliştilor extracomunitari va intra în vigoare abia în 2016 să fie adevărat. În această situaţie, campioana putea transfera fără probleme orice jucător, indiferent de ţara de origine.

Speranţele steliştilor au fost, însă, spulberate de Andrei Vochin. Consilierul preşedintelui FRF a explicat, la Digi Sport, că legea este foarte clară în privinţa extracomunitarilor şi că aceasta a intrat deja în vigoare încă din luna aprilie.

"Legea e foarte clară. Dacă s-a dat o lege, care se aplică din aprilie 2015, e clar că ea va merge în continuare. Brazilienii sunt extracomunitari şi dacă nu au convocări la naţională sau alte paşapoarte decât cele braziliene, nu pot fi transferaţi.

Există circa 80 de ţări care au convenţii cu Uniunea Europeană. Joia trecută, federaţia a trimis tuturor cluburilor lista cu aceste ţări. Din păcate, Brazilia sau Serbia nu au.

Putem discuta despre propunerea federaţiei ca unul dintre cele trei locuri de extracomunitari să fie la liber. Dar aceasta nu a fost îmbrăţişată de reprezentanţii LPF. Cât timp există această lege, ea nu se schimbă", a precizat Vochin, la emisiunea "Fotbal Club".

Astfel, Steaua poate spera doar la transferul slovacului Matus Bero, singurul dintre cei trei de pe lista lui Becali care este jucător comunitar.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑