Japonezii au inventat un nou sport. Proba de rugby-omidă devine tot mai populară



028 октября 2015

 

Japonezii au inventat un nou sport. Proba de rugby-omidă devine tot mai populară în Tokyo, iar în cadrul acestui sport sunt implicaţi atât oameni cu dizabilităţi cât şi cei care nu au probleme de sănătate. 

Tomohiro Sawada este creatorul sportului rugby-omidă. Japonezul susţine că s-a inspirat de la prietenii săi care se află în scaune cu rotile sau care au proteze. Sawada crede că apropiaţii săi şi-ar fi dorit un gen de sport în care să poată concura de la egal la egal cu oricine.

"Mi-am dorit să inventez un sport în care ei ar excela. Mulţi dintre ei sunt într-o condiţie fizică de invidiat, deoarece sunt supuşi unui efort fizic mare în fiecare zi. Am încercat de câteva ori rugby-omidă cu ei şi pot să vă spun că ei sunt mai puternici decât mine", a explicat inventatorul sportului rugby-omidă, Tomohiro Sawada.

După o scurtă perioadă, acest gen sport rugby-omidă a devenit destul de popular în Ţara Soarelui Răsare iar acum este practicat şi de femei.

Singurul echipament de care au nevoie sportivii este un costum care are forma unei omizi.

"Am fost rugată să creez un costum care să nu evidenţieze diferenţa dintre o persoană cu dizabilităţi şi alta fără dizabilităţi. Trebuia să fac un costum care nu necesită implicarea picioarelor", a spus creatoarea costumului pentru rugby-omidă, Yumi Sada.

Regulile sportului de rugby-omidă sunt asemănătoare cu cele ale rugby-ului tradiţional. Un meci se joacă cu aceeaşi minge ovală pe o jumătate de teren de baschet.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑