Stoichiță, la un pas de Petrolul: ”Probabil voi semna. E o provocare și nu vreau să ruginesc”



028 октября 2015

Stoichiță, la un pas de Petrolul: **”Probabil voi semna. E o provocare și nu vreau să ruginesc”**

UPDATE: Intrat în direct, prin telefon, la emisiunea Digi Sport Special, Mihai Stoichiță a negat că ar fi semnat cu Petrolul, dar a recunoscut că este în discuții avansate cu prahovenii și că este tentat să accepte postul.

”Domnule, m-am dus aseară la meci, la Timișoara-Petrolul, și am stat cu doi prieteni de-ai mei, cu care, din vorbă în vorbă, am ajuns la discuții de a veni ca antrenor. Așa că am discutat, dar a rămas că mai vorbim mâine.

Probabil că mă voi duce. E o provocare, până la urmă, nu vreau chiar să ruginesc. Absolut că se poate evita retrogradarea. Credeți că e foarte departe retrogradarea de multe echipe? La prima vedere doar, dar multe sunt aproape. În primul și primul rând, nu pun condiții, că nu am discutat la modul concret, dar vreau să vă spun că nu poate fi practicabil terenul de pe Ilie Oană. Să ajungi să joci ca Pandurii pe la Turnu Severin... Dar uite, le merge bine.

Să vedem mâine, cum vor decurge discuțiile. Fotbalul e o boală. Sunt tentat. Nu mă implic în discuțiile cu recuperarea punctelor, pentru că eu nu mă pricep, eu nu știu nici ce e aia insolvență.

Mi-ar face cinste ca suporterii Petrolului să mă considere un fost stelist. Bine, și actual, dar în momentul în care te implici, s-a terminat. Nu mai e nicio altă echipă, nu mai ai partipris-uri, ești profesionist. Să nu uite, însă, că fostul stelist Mihai Stoichiță a bătut Steaua pe unde a prins-o. Problema cea mai importantă e problema banilor. Atâta timp cât la Petrolul au fost bani, au fost și performanțe. Nu a contat că pe bancă au fost dinamoviști, timișoreni, rapidiști... Așa că nu ar trebui să țină de treburile astea. Până la urmă, performanța a ținut de armonia dintre primărie și cei care administrau clubul. În ultima vreme, doar răutăți, atacuri, invidii... Treaba lor. Dar proiectul nu prea are multă liniște pe plan local”, a declarat Stoichiță.

 

Doar trei zile a stat ultima clasată din Liga 1 fără antrenor. Eusebiu Tudor a demisionat după eșecul cu FC Voluntari, de sâmbătă, 24 octombrie, dar abia a doua zi și-a anunțat decizia. Astăzi, miercuri, 28 octombrie, la trei zile după ce Tudor și-a luat la revedere de la clubul prahovean, Petrolul și-a găsit un nou antrenor.

S-a vorbit de Gâlcă sau Ganea, printre alții, dar cel ales este un antrenor cu mai multă experiență în Liga 1. Mihai Stoichiță, ultima oară la Al Salmiya, în Kuweit, a acceptat oferta ”lanternei roșii” din Liga 1, anunță Gazeta Sporturilor.

Stoichiță va conduce primul antrenament al galben-albaștrilor joi dimineață, în calitate de antrenor principal. Fostul tehnician al Stelei a explicat pentru sursa citată de ce a spus da acestei dificile sarcini de a salva Petrolul de la retrogradare.

„Îmi plac provocările și asta e una deosebită. Tradiția Petrolului și entuziasmul publicului m-au determinat să merg acolo”, a declarat Stoichiță.

Antrenorul de 61 de ani are în palmares un titlu și o Supercupă cu Steaua, în 1998.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑