Steaua deţine două recorduri în această ediţie de Europa League. Keşeru l-a depăşit pe Gerrard



 

**VIDEO** Steaua deţine două recorduri în această ediţie de Europa League. Keşeru l-a depăşit pe Gerrard

UEFA a amintit vineri, pe site-ul său, recordurile realizate de Steaua Bucureşti şi Claudiu Keşeru în sezonul 2014-2015 al Europa League, competiţie câştigată miercuri de FC Sevilla (Spania), după 3-2 în finala cu Dnipro Dnepropetrovsk (Ucraina).

În prima etapă din faza grupelor, campioana a stabilit recordul de goluri înscrise într-un meci din Europa League: şase goluri, marcate danezilor de la Aalborg BK, în meciul câştigat cu 6-0 la Bucureşti. Recordul a fost egalat în aceeaşi seară de echipa greacă PAOK Salonic, la care joacă şi Răzvan Raţ, învingătoare cu 6-1 acasă în faţa lui Dinamo Minsk (Belarus).

În meciul de la Bucureşti cu Aalborg, Claudiu Keşeru a reuşit cel mai rapid hat-trick din istoria competiţiei, punctând de trei ori între minutele 61 şi 72. Internaţionalul român l-a detronat pe Steven Gerrard, fotbalistul englez al lui Liverpool, care a avut nevoie de 13 minute pentru a realiza tripla într-un meci cu Napoli din sezonul 2010-2011 al competiţiei.

UEFA nu uită, desigur, recordul stabilit de FC Sevilla, singurul club care a câştigat de patru ori Europa League. Un jucător al Sevillei, Vitolo, a izbutit cel mai rapid gol din istoria competiţiei, după 13 secunde, într-un meci cu Villarreal.

Un record în recent încheiata ediţie a fost stabilit de formaţia belgiană FC Bruges, ce a reuşit 11 meciuri consecutive fără înfrângere (15 dacă se iau în calcul şi tururile preliminare).

Tot în această ediţie, fotbaliştii echipei italiene Napoli au trimis de zece ori mingea în bară.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑