Marc Marquez rămâne neînvins. Campionul Mondial în exerciţiu a obţinut a opta victorie consecutivă



 

Marc Marquez rămâne neînvins în acest sezon din MotoGP. Campionul Mondial în exerciţiu a obţinut a opta victorie consecutivă după ce a câştigat şi Marele Premiu al Olandei.

Marc Marquez a câştigat Marele Premiu al Olandei, pe circuitul de la Assen. Spaniolul a obţinut a opta sa victorie din tot atâtea curse desfăşurate în 2014.

Din 1971 niciun pilot nu mai reuşise să câştige primele opt curse ale unui sezon. Doar Giacomo Agostini şi-a trecut în cont această performanţă în urmă cu 43 de ani. Agostini este şi deţinătorul recordului de victorii consecutive la clasa regină, 20 la număr, între 1968 şi 1969. 

Italianul Andrea Dovizioso şi spaniolul Dani Pedrosa au completat podiumul de la Assen. Alex Espargaro a ocupat poziţia a patra, iar Valentino Rossi, învingător în 2013 la Assen, a încheiat cursa pe poziţia a cincea.

În clasamentul general, Marquez este lider autoritar, având 72 de puncte avans faţă de Pedrosa şi Rossi, care au acelaşi număr de puncte.

Următoarea etapă a Motomondialului de viteză va avea loc pe 13 iulie, atunci când este programat Marele Premiu al Germaniei. Cursa se va desfăşura pe circuitul de la Sachsenring.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑