Javier Mascherano, acuzat oficial pentru că s-a sustras de la plata impozitelor



029 сентября 2015

 

Javier Mascherano, **acuzat oficial** pentru că s-a sustras de la plata impozitelor

Acuzarea a depus o plângere împotriva lui Javier Mascherano (31 de ani) pe motiv că mijlocașul Barcelonei s-a sustras de la plata impozitelor. Concret, reprezentanții Curții Superioare a Cataluniei suțin că argentinianul și-a transferat banii în alte țări în care plata taxelor este mai blândă.

Procesul este bazat pe faptul că jucătorul a comis două infracțiuni față de Trezorerie și anume faptul că nu a inclus în declarațiile de venit pe 2011 și 2012 și pe cele legate de imagine.

În septembrie anul trecut, după ce reprezentanții administrației financiare au început să investigheze cazul, sportivul a depus suma de 1,5 milioane de euro plus alte 200.00 de euro datorate din dobânzi iar în acest fel poate beneficia de o reducere a pedepsei în caz de condamnare.

Pe scurt, Procuratura Crimelor Economice suține că în cei doi ani, 2011 și 2012, Javier Mascherano a ascuns implicarea sa în diverse societăți, ce au avut drept scop imaginea sa și astfel a evitat plata impozitelor pe profit obținute.

Potrivit procurorului de caz, jucătorul a dezvoltat o strategie bazată pe două comportamente distincte, dar cu un scop comun. Nu a declarat veniturile obținute de la Nike, printr-un parteneriat aflat cu sediul în Statele Unite și a simulat transferul drepturilor lor cu ajutorul unui holding aflat în zona liberă Madeira (Portugalia).

Madeira reprezintă un adevărat paradis fiscal, pentru că ratele de impozitare sunt mult mai mici decât în alte țări, în special pentru companiile înmatriculate înainte de ianuarie 2001.

Prin această strategie de ascundere a veniturilor încasate din drepturile de imagine, Mascherano a obținut suma de 587.822 de euro în 2011 și 968.907 în 2012. 

Mai mult, în plângere se mai raportează și faptul că internaționalul argentinian a obținut, de pe urma contractului cu Barcelona, semnat în 2010, un profit net de imagine în valoare de 1,8 milioane de euro între 2011 și 2012.

După Leo Messi, Neymar și Gerard Pique, Mascherano este al patrulea jucător blaugrana implicat în astfel de scandaluriJustiția braziliană i-a pus lui Neymar sub sechestru bunuri în valoare de 42 de milioane de euro.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑