Mai multe echipe din Formula 1, aproape de insolvenţă. Cheltuielile anuale depăşesc bugetul de două ori



029 октября 2014
foto: sport.bigmir.net

O sută de milioane de euro! Aceasta este suma pe care o investesc echipele de nivel mediu care participă în Formula 1. Mai multe din aceste formaţii nu dispun de aceşti bani şi riscă să intre în insolvenţă financiară.

După echipele Caterham şi Marussia, Suaber şi Force India sunt aproape de insolvenţă. Cele patru formaţii din Formula 1 au anunţat Federaţia Internaţională că sumele cheltuite anual depăşesc de două ori bugetul pe care îl au la dispoziţie.

Astfel, o echipă de nivel mediu ajunge să investească 100 de milioane de euro, în timp ce suma maximă de care dispun este de 60 de milioane. Cele patru echipe au trimis o scrisoare la Federaţia Internaţională cu lista cheltuielilor din acest sezon.

Din această listă doar cheltuielile pentru transportul bolizilor ajung la patru milioane de euro. Costurile pentru producţia monopostului sunt de 16 milioane de euro, iar motorul costă 22 de milioane de euro. Tunelul de vânt valorează 16 milioane de euro, în timp ce aproximativ zece milioane de euro costă transportul şi cazarea personalului.

Echipele de top, precum Ferrari, Mercedes sau Red Bull alocă de două ori mai mulţi bani, peste 200 de milioane de euro anual.

Anterior, formaţiile Caterham şi Marussia au anunţat că au intrat în insolvenţă şi nu vor participa în cursele din Statele Unite şi Brazilia.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑