AUR pentru Moldova. Doi tineri l-au adus de la Campionatul European de lupte greco-romane



Foto: unitedworldwrestling.org

Două medalii de aur pentru Moldova la Campionatul European de lupte sub 23 de ani! Victor Ciobanu şi Daniel Cataraga au urcat pe prima treaptă a podiumului la lupte greco-romane, la competiţia care are loc în Polonia. Ciobanu a câştigat aurul în ultimele secunde ale finalei, după un procedeu spectaculos. Luptătorii noştri au cucerit şi două medalii de bronz, la lupte libere.

Cu zece secunde înainte de sfârşitul finalei la categoria de greutate de 53 de kg, Victor Ciobanu era condus cu 2-3 de rusul Zaur Kobalev. Sportivul nostru a reuşit un procedeu excepţional, supranumit "veveriţa zburătoare" în timpul rămas şi a câştigat medalia de aur.

După acest procedeu, ruşii au contestat execuţia, cerând să fie revăzut procedeul. Totuşi, după examinarea probei video, arbitrii nu şi-au schimbat decizia, iar Victor Ciobanu a câştigat finala cu 5-3.

O altă medalie de aur a fost cucerită de Daniel Cataraga, la categoria de greutate de 71 de kg. Sportivul nostru a fost condus cu 2-0 de suedezul Daniel Soini, însă a avut o revenire spectaculoasă. Cataraga şi-a umilit adversarul până la sfârşit cu 10-2.

Şi la proba de lupte libere sportivii moldoveni au câştigat două medalii. Mihai Eşanu a cucerit bronzul la categoria de 61 de kilograme, în timp ce Alexandru Codreanu a urcat pe ultima treaptă a podiumului la 70 de kilograme.

Alți doi luptători de stil liber, Maxim Prepelita și Egor Olar au avut șansa să cucerească câte o medalie, dar au pierdut luptele pentru locul trei la categoriile de 61 și, respectiv, 121 kilograme.

Încă patru sportivi, printre care şi Dmitrii Ceacusta, care a câştigat argintul la Jocurile Olimpice de Tineret din 2014, au fost eliminați încă din primele faze ale concursului.

Moldova a avut și trei reprezentante în concursul feminin de lupte libere, Iulia Leorda, Doina Roșcovan și Mariana Cherdivara, care au obținut rezultate modeste.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑