Debut perfect de sezon pentru Italia, în Moto GP. Primul podium italian după aproape 9 ani



 

**VIDEO** Debut perfect de sezon pentru Italia, în Moto GP. Primul podium italian după aproape 9 ani

Sezonul 2015 al MotoGP a început cu o victorie entuziasmantă obţinută de Valentino Rossi, în Grand Prix-ul Qatarului, desfăşurat duminică, pe circuitul de la Losail.

La 36 de ani, Rossi a câştigat cea de-a 109-a cursă din carieră, depăşindu-i pe conaţionalii săi Andrea Dovizioso şi Andrea Iannone, ambii de la Ducati.

"Ştiu că spun asta deseori, însă această victorie este una dintre cele mai frumoase din cariera mea", a declarat Rossi, la finalul primei etape din acest sezon.

De aproape 9 ani nu s-a mai întâmplat ca trei italieni să se afle pe podiumul unui curse de MotoGP. Elementul comun îl reprezintă Valentino Rossi.

Pe 26 septembrie 2006, în Grand prix-ul Japoniei, "Il Dottore" se clasa pe locul 2, la capătul unei curse câştigate de Loris Capirossi, în timp ce locul 3 a fost obţinut de Marco Melandri.

"Da, nu s-a mai întâmplat de mult. Şi atunci eu am fost pe podium. E frumos să mă lupt cu cei de la Ducati. Pentru ei, e o motivaţie în plus să mă bată, dar la fel e şi pentru mine. Sunt fericit pentru Iannone, e un prieten, dar am o relaţie bună şi cu Dovi", a spus Rossi.

Prin victoria de duminică, Rossi devine primul lider al clasamentului general în 2015, o poziţie pe care nu a mai ocupat-o din 2010, atunci când a obţinut ultimul dintre cele trei succese precedente din Qatar.

"Da, s-a întâmplat aici, în prima cursă din 2010. Apoi a început calvarul", şi-a amintit italianul de 36 de ani.

Triumful din Qatar a completat un weekend de vis pentru sporturile cu motor din Italia, după ce, tot duminică, Ferrari a obţinut prima victorie în Formula 1 după doi ani.

"Când am venit pe circuit după-amiază, toţi mi-au spus: "Ferrari a câştigat. E rândul tău!"", a dezvăluit Valentino Rossi, cu zâmbetul pe buze.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑