Chile, cea mai ofensivă echipă de la Copa America. A ajuns în finală marcând 13 goluri



 

**VIDEO** Chile, cea mai ofensivă echipă de la Copa America. A ajuns în finală marcând 13 goluri

Chile este prima finalistă de la Copa America, după ce s-a impus cu 2-1 în faţa Perului, graţie dublei reuşite de Eduardo Vargas.

Este a cincea finală pentru Chile la Copa America şi prima după o pauză de 28 de ani, însă fanii chilieni speră că de această dată favoriţii lor vor reuşi să câştige trofeul, lucru care nu s-a întâmplat în precedentele patru ocazii.

Suporterii gazdelor au şi motive să fie optimişti. La actuala ediţie, Chile a fost cea mai ofensivă echipă, elevii lui Jorge Sampaoli calificându-se în ultimul act după ce au marcat de nu mai puţin de 13 ori în cinci meciuri.

În aceste condiţii, nu este deloc surprinzător faptul că cel mai bun marcator al turneului este un chilian, Eduardo Vargas, şi că Chile are pentru prima oară în ultimii 36 de ani doi fotbalişti cu cel puţin 3 goluri înscrise la aceeaşi ediţie a Copei America (Vargas şi Vidal).

Chilienii şi-au început drumul spre finală cu un succes în faţa Ecuadorului (2-0), apoi au marcat de trei ori într-o remiză spectaculoasă cu Mexic (3-3). Cel mai bun meci al chilienilor a fost, fără îndoială, cel cu Bolivia, din ultima etapă a grupelor. Jucătorii lui Sampaoli au oferit un adevărat recital ofensiv şi s-au impus cu un categoric 5-0.

În sferturi, Chile a marcat o singură dată, suficient însă pentru a elimina deţinătoarea trofeului, Uruguay, iar în semifinale a trecut tot la limită, scor 2-1, de Peru şi a devenit astfel a patra echipă gazdă care ajunge în finală de când competiţia se desfăşoară în formatul cu cele 10 naţionale sud-americane plus două invitate, adică din 1993. Celelalte au fost Uruguay (1995), Bolivia (1997) şi Columbia (2001), dintre acestea doar Bolivia ratând şansa de a deveni campioană pe teren propriu.

De asemenea, de când Copa America se dispută în acest format, doar Brazilia şi Argentina au reuşit să ajungă în ultimul act înscriind mai mult decât a făcut-o Chile la actuala ediţie.

În 1997, Brazilia a marcat 19 goluri până în finală, câştigată apoi cu 3-1 în faţa gazdei Bolivia. Doi ani mai târziu, Selecao ajungea în ultimul act după ce reuşea 14 goluri în primele cinci meciuri, pentru ca apoi să se impună cu 3-0 în faţa Uruguayului şi să-şi păstreze titlul.

Tot 14 goluri a marcat până în finală şi Argentina, la ediţia din 2004, dar "pumele" au pierdut apoi trofeul în faţa marilor rivali brazilieni, în urma unui meci decis la loviturile de departajare.

Istoria s-a repetat în 2007, când argentinienii nu le-au lăsat nicio şansă adversarilor şi au ajuns în finală după ce au reuşit 16 goluri, însă Brazilia i-a refuzat din nou bucuria victoriei, de această dată mult mai categoric (3-0).

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑