Moldova, reprezentată de trei sportivi la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro



030 августа 2016
Foto: youtube.com
Republica Moldova va fi reprezentată de trei sportivi la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro. Larisa Marinencova va evolua la proba de powerlifting, Oxana Spătaru va concura la aruncarea greutăți, iar Alexandru Covaliov va participa la concursul de înot, în probele de 50 și 100 de metri stil liber.
Pentru a doua oară la rând Marinencova va fi portdrapelul Moldovei la ceremonia de deschidere şi cea de închidere a competiţiei.
În acest an ea a ocupat locul șase la turneul de calificare, desfăşurat la Emiratele Arabe Unite. În ajunul Jocurilor Paralimpice sportiva se antrenează de trei ori pe săptămână.
"Eu îmi dau seamă de concurenţa, care va fi. Sunt absolut conştientă în ce trebuie de făcut, nu fac aluzii, dar în orice caz sperăm la maximum", a declarat Marinencova.
"Suntem conştienţi ca să pentru medalii o să fie... Nu putem spune că e imposibil, dar o să fie foarte greu. Adică planificăm să ocupăm locurile 5-6, pentru noi fi un rezultat foarte bun", a spus antrenorul Dumitru Prodan.
Pentru a se adapta mai bine condiţiilor din Brazilia, Marinencova va pleca spre Rio cu cinci zile înainte de startul competiţiei. Jocurile Paralimpice se vor desfăşura în perioada 7-18 septembrie.
"Clima e altă, fusul orar diferă foarte mult - plus 6 ore. Asta-i contează pentru un sportiv, dar credem că avem timp pentru adaptare şi totul va fi bine", a explicat sportiva.
Până acum Larisa Marinencova a participat la ultimele două ediţii ale Jocurilor Paralimpice, disputate la Beijing şi Londra.
Cel mai bun rezultat a fost obţinut în China, unde sportiva noastră a ocupat locul 8 la powerlifting.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑