Un capitan de 22 de ani: Eugen Cociuc - unul dintre cei mai promitatori tineri fotbalisti ai Moldovei - VIDEO



030 сентября 2015

La 22 de ani e deja capitan de echipa. Eugen Cociuc, mijlocasul Daciei Chisinau, unul dintre cei mai promitatori tineri fotbalisti ai Moldovei, spune ca nu isi inchipuie viata fara minge. Va propunem sa il cunoasteti intr-un interviu acordat televiziunii noastre.

 

Chiar daca este fundas si nu atacant, Eugen Cociuc marcheaza din cand in cand, iar acest gol, cel mai stralucit din cariera sa, a fost inscris acum doua luni intr-un meci din Liga Europa. El a ajuns sa joace la Dacia dupa ani de antrenament la scoala de fotbal Buiucani. Spune ca joaca de la varsta de 6 ani si aproape ca dormea pe terenul de sport.

 

Eugen COCIUC, FOTBALIST DACIA CHISINAU: “Uneori veneam la ora 23 acasă şi nici nu mâncam. Întotdeauna eram cu mingea, mereu în joc. ”

 
Avea 6 ani, dar juca cu baieti mai mari. Primul sau antrenor, Mihai Andronic, il certa pentru ca ramanea pe stadion si dupa program. 


Eugen COCIUC, FOTBALIST DACIA CHISINAU: „Eu rămâneam după antrenament. Antrenorul îmi spunea să plec acasă, să mănânc. Eu spuneam că mai rămân să joc cu băieţii. ” 

 
Cand a implinit 13 ani, s-a aflat in probe la Sheriff Tiraspol, dar dupa o perioada scurta petrecuta la acest club, a revenit la Buiucani, apoi a ajuns la nou-formata echipa Dacia-2. Cinci ani mai tarziu, cand a atins majoratul, a fost observat de antrenorul primei formatii, Igor Dobrovolschi, care  l-a luat in echipa de baza. 


Eugen COCIUC, FOTBALIST DACIA CHISINAU: „Pe mine, care eram tânăr, m-au primit bine, m-au susţinut. Mă ajutau, când nu puteam ceva, îmi explicau. ” 

 
Astfel, din 2011, Eugen evolueaza pentru Dacia Chisinau. Jocul sau bun a fost apreciat si de colegi, care, la inceputul sezonului curent, l-a ales capitan. 


Veaceslav SEMIONOV, ANTRENOR INTERIMAR DACIA: „El se evidenţiază pe teren, poate duce echipa după sine şi echipa l-a ales căpitan prin vot unanim. ” 

 
Eugen nu marcheaza foarte des, dar atunci cand o face, e neaparat un gol important. In sezonul precedent, Cociuc a marcat golul victoriei cu 1 la 0 in marele derby contra rivalei Zimbru, chiar pe terenul acesteia. 


Ion JARDAN, CAPITAN ZIMBRU: „Eugen este intr-o forma ascendenta. Ajuta echipa, marcheaza goluri, da pase de gol. Este, practic, un lider al echipei. ” 

 

In luna iunie a acestui an, Cociuc a debutat si la selectionata Moldovei, in amicalul cu Luxemburg. 


Eugen COCIUC, FOTBALIST DACIA CHISINAU: "Am avut ceva emoţii când ieşeam pe teren. Totuşi e un colectiv nou. Cu băieţii nu ai un joc bine pus la punct, nu îi cunoşti. Nu e ca la Dacia, unde îi ştiu pe toţi."

 

Alexandru CURTEIAN, FOST SELECTIONER: „Eugen Cociuc este un jucator foarte talentat. Are nevoie de munca, are talent foarte mare. ”  

 

Iar cand nu are meciuri si nici antrenamente, capitanul Daciei joaca tenis de masa sau urmareste meciruile echipelor Zenit, Spartak, Real sau Liverpool. Are o pasiune aparte pentru tatuajele. 


Eugen COCIUC, FOTBALIST DACIA CHISINAU: "Aici o floare, dacă voi începe să le descifrez, va dura mult. Aici peşti, e legat de familie, de mine, de copilărie."Cat despre viitor... 

 

Eugen COCIUC, FOTBALIST DACIA CHISINAU: "Ca orice fotbalist, aş dori un campionat mai puternic, să joc să simt un alt nivel."


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑