Lewis Hamilton a obţinut a doua victorie din acest sezon



foto: cocnoticias.com

Lewis Hamilton a câștigat a doua etapă a Mondialului de Formula 1 din acest sezon, Marele Premiu al Malaeziei. Hamilton a condus cursa de la start și n-a cedat niciun tur primul loc, scrie digisport.ro.

Sebastian Vettel a fost singurul din față pe grilă care a avut probleme. Germanul a pierdut la start două locuri, dar a revenit și a terminat pe trei, în urma coechipierului lui Hamilton, Nico Rosberg.

Pentru Hamilton acesta este primul succes după 10 curse, timp în care britanicul n-a mai reușit nici măcar vreun podium. El a câștigat pe 28 iulie 2013 Marele Premiu al Ungariei, singurul succes din sezonul trecut pentru campionul lumii din 2008.

Britanicul e primul pilot din istoria Formulei 1 care reușește să câștige cel puțin o cursă în primele sale opt sezoane în Circuit. El i-a egalat pe legendarii Michael Schumacher, Alain Prost, Nelson Piquet și Airton Senna, cu cel puțin un succes în opt sezoane consecutive.

Pentru Mercedes este prima oară după 49 de ani când reușește să ducă ambele mașini pe primele două locuri ale unui Mare Premiu.

În clasamentul piloţilor, Nico Rosberg ocupă primul loc cu 43 puncte, urmat de Hamilton 25, Alonso 24, Jenson Button 23, Kevin Magnussen 20, Nico Hulkenberg 18, Vettel 15 etc.

La constructori, Mercedes este lider cu 68 puncte, urmată de McLaren 43, Ferrari 30, Williams 20, Force India 19, Red Bull 15, Toro Rosso 7.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑