Manchester United, Chelsea și Real, echipele care au cheltuit cei mai mulți bani din 2012 încoace!



**Manchester United, Chelsea și Real,** echipele care au cheltuit cei mai mulți bani din 2012 încoace!

Cheltuielile mari nu aduc neapărat rezultate pe măsură imediat. Cel puțin asta se desprinde din graficul echipelor cu cele mai mari cheltuieli din ultimii doi ani și jumătate. Lider la acest capitol, Manchester United a câștigat un titlu în Premier League și o Supercupă a Angliei în acest interval, mult sub ce și-a propus formația de pe Old Trafford.

Pe locul doi este tot o echipă din Premier League. Chelsea Londra a cheltuit doar cu cinci milioane de euro mai puțin din 2012 până astăzi decât rivala Manchester United. Și nu a câștigat niciun trofeu intern în ultimii doi ani și jumătate, deși a fost foarte aproape, obținând două locuri 3 în sezoanele precedente.

În schimb, londonezii au cucerit UEFA Europa League în 2013, la un an după câștigarea UEFA Champions League. Nu neapărat trofeul visat de fanii ”albaștrilor”.

Pe locul trei la capitolul cheltuieli în ultimii doi ani și jumătate este Real Madrid. În ultimii doi ani și jumătate, ”galacticii” au câștigat o Cupă a Spaniei, un trofeu UEFA Champions League, un CM al cluburilor și o Supercupă a Europei. Semn că, în cazul madrilenilor, strategia a funcționat.

PSG, care a cheltuit aproximativ aceeași sumă ca Real Madrid, a cucerit două titluri (2013, 2014), o Cupă a Ligii (2014) și două Supercupe ale Franței (2013, 2014).

Nu la fel de mult succes a avut echipa de pe locul 5 al acestui clasament: Liverpool. ”Cormoranii” nu au cucerit niciun trofeu în acest interval, deși au investit peste 276 de milioane de euro.

Care sunt cluburile care au cheltuit cei mai mulți bani în această perioadă?

1. Manchester United - 347,2 milioane de euro
2. Chelsea - 342 de milioane de euro
3. Real Madrid - 335,5 milioane de euro
4. PSG - 335,4 milioane de euro
5. Liverpool - 276 milioane de euro
6. Manchester City - 275,8 de milioane de euro
7. FC Barcelona - 260,1 de milioane de euro
8. AS Monaco - 242,1 milioane de euro
9. Tottenham - 237 milioane de euro
10. Arsenal - 224,8 milioane de euro

></p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑