Mai mulţi jucători din lotul paralimpic al țării au profitat de vremea frumoasă pentru a juca tenis de câmp



 

Mai mulţi jucători din lotul paralimpic al Republicii Moldova au profitat astăzi de vremea frumoasă și au mers să joace tenis. Ei au fost însoțiți de ministrul Tineretului și Sportului, Serghei Afanasenco. Şi, pentru că suntem în ajunul Zilei Internaționale a Copilului, oficialul i-a îndemnat pe copii să practice sportul, indiferent de greutățile pe care le întâmpină.

Anastasia are zece ani. De la cinci ani, joacă tenis de câmp. Are un palmares impresionant și speră să obţină şi alte trofee.

"Sora mea m-a îndrumat, ea tot juca tenis. Până acum am câștigat turneele din România și Polonia și sunt prima rachetă a Moldovei la 10 ani", a spus campioana la tenis de câmp, Anastasia Buzova.

L-a avut ca adversar pe ministrul Tineretului și Sportului, într-un meci organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Atât Anastasia, cât și Serghei Afanasenco, i-au îndemnat pe copii să practice sportul.

"În spatele meu joacă o fată de 10 ani. Mă uit la tot ce face ea și am impresia că joacă un matur, dar nu un copil. Este un plus foarte mare să practici sportul din copilărie, mai ales că azi e duminică. Numai așa putem crește o generație sănătoasă", a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Serghei Afanasenco.

Evenimentul a fost organizat de Federația de Tenis din Moldova.

"Jucăm tenis și prin aceste meciuri vrem să aratăm că tenisul este accesibil tuturor. Acest sport a devenit popular, vrem să-l facem un sport național și împreună cu echipa noastră, cu echipa federației să facem să devină un sport cunoscut", a spus președintelr Federației de Tenis din Moldova, Marina Tauber.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑