"HULK" de Moldova: Luptătorul Ion Cuţelaba, despre primele confruntări din UFC şi planurile pe viitor



013 октября 2016
sursa: ufc.com
Ion Cuţelaba a devenit vara trecută primul moldovean care a reprezentat ţara noastră în Ultimate Fighting Championship, cea mai mare promoţie de arte marțiale mixte din lume.
După doar două lupte disputate în cuşcă, el a devenit unul dintre preferaţii publicului.
În urma înfrângerii din prima confruntare, el şi-a luat revanşa în cea de-a doua şi l-a învins la puncte pe americanul Jonathan Wilson.
Moldoveanul a fost aclamat şi aplaudat la scenă deschisă atât la începutul luptei, cât şi la finalul acesteia:
"De data asta publicul mă aştepta cu nerăbdare. Chiar am intrat primul şi s-auzit un sunet plăcut, toţi scandau Ion, Ion. A fost super. Am primit o mare plăcere şi acest lucru mi-a dat multă energie."
Ion Cuţelaba a fost îndrăgit de public încă din momentul în care a făcut show la cântarul oficial din ajunul luptei cu Wilson. Sportivul s-a colorat în verde pentru a-l imita pe Hulk, eroul comics-urilor americane:
"Ne gândeam că sunt Hulk şi chiar seamăn cu el. Am decis să facem acest show şi a fost foarte frumos. Este body art, special pentru corp. Se spală foarte uşor, doar cu vopsitul e foarte greu. Mi-a luat vreo două ore să mă vopsesc."
Deocamdată, sportivul moldovean nu îşi cunoaşte următorul adversar, însă ştie ce are de făcut. El vrea să câştige prin knock-out următoarea luptă, deoarece bonusul pentru o astfel de victorie este de 50.000 de dolari:
"Dacă reuşeşti un knock-out, atunci te duci acasă cu zâmbet mai mare. Toţi îşi doresc acest lucru. Trebuie de cusut un buzunar aparte pentru acest bonus."
Ion Cuţelaba a semnat cu UFC un contract pentru patru lupte în luna martie. El spune că a muncit foarte mult până a primi oferta vieţii: 
"Luptam, luptam doboram recor după record, dar eram mereu cu gândul la UFC. De fapt, fiecare sprotiv visează să miroas măcar colbul din sala ceea. Într-o bună zi am primit contractul. Mi l-au trimis cu menţiunea că am muncit foarte mult."
Luptătorul moldovean afirmă că viaţa lui s-a schimbat mult după ce  a intrat în circuitul UFC:
"E foarte greu acum, foarte strict. Nu trebuie să îmi permit una sau alta. Asta deoarece îţi dai seama că lupţi într-o organizaţie foarte serioasă şi nu poţi să îţi permiţi să nu faci faţă."
Ion Cuţelaba are doar 22 de ani. Este căsătorit şi are o fetiţă. 
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑