Max Verstappen va deveni în 2015 cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1



020 августа 2014

 

Max Verstappen va deveni în 2015 cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1. Echipa Toro Rosso a confirmat că din sezonul următor, olandezul de 17 ani va fi pilotul echipei italiene

Oficialii de la Toro Rosso au dezvăluit numele piloţilor care vor evolua în sezonul 2015 al Formulei 1. Echipa italiană îl va păstra pentru încă un sezon pe rusul Daniil Kviat, iar francezul Jean-Eric Vergne va fi înlocuit de Max Verstappen.

Fiul fostului pilot Jos Verstappen, Max va deveni în luna martie a anului viitor cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1, întrucât atunci va avea 17 ani şi cinci luni. Olandezul a concurat în karting până în 2013 şi a debutat în cursele de monoposturi abia în acest an şi a impresionat prin opt victorii obţinute în Formula 3 Europa.

Verstappen a devenit membru al programului Red Bull Junior abia săptămâna trecută, după ce iniţial a fost ofertat şi de cei de la Mercedes.

Anterior, presa internaţională a scris că principalul favorit să-l înlocuiască pe Vergne la Toro Rosso este Carlos Sainz Junior, fiul fostului campion mondial de raliuri Carlos Sainz.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑