Azerbaidjan va organiza o etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 începând din 2016



027 июля 2014

 

Azerbaidjan va organiza o etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 în fiecare an, începând din 2016. Anunțul a fost făcut de oficialii guvernului de la Baku. Cursa va avea loc pe un circuit stradal din capitala Baku, care îmbină un stil medieval cu noile construcții moderne, ce au vedere către Marea Caspică.

Ministrul Tineretului și Sportului din Azerbaidjan, Azad Rahimov, a hotărât unde va fi amplasată linia de start-sosire, iar planul inițial propune o trecere pe lângă cele mai importante edificii ale orașului. Printre altele, piloții vor trece și pe lângă clădirea Parlamentului.

Cursa se va numi Marele Premiu al Europei, care a mai aparținut până acum Germaniei, Spaniei și Regatului Unit al Marii Britanii. Etapa de la Baku va fi organizată toamna, în apropierea Marelui Premiu al Rusiei ce va avea loc la Soci, în Parcul Olimpic, începând cu acest sezon.

Calendarul Formulei 1 are în acest an 19 etape şi va avea din nou 20 începând cu 2015, după ce în această săptămână s-a anunţat că va avea loc din nou Marele Premiu al Mexicului.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑