Antrenorul Zimbrului are nevoie de timp pentru a confirma



029 noiembrie 2012

Stabilitatea este cheia succesului, iar în fotbal această maximă se portiveşte ca o mănuşă.

Suferind 4 înfrîngeri în 6 runde, Oleg Fistican şi Zimbru şi-au atras automat şi critici din partea presei. Într-o oarecare măsură este normal acest lucru, ori Zimbru este echipa fanion a ţării, şi clubul care a adus atîtea bucurii microbiştilor din întreaga ţară. Sunt de părerea că conducerea galben-verzilor a luat o decizie corectă atunci când i-a încredinţat funcţia de antrenor unui fost jucător emblematic al formaţiei din strada Bucutului.

Doar un antrenor care a jucat, a suferit împreună cu fanii, a obţinut performanţe şi s-a dăruit până la căpătul puterilor, ştie ce înseamnă să fii responsabil pentru soarta unui club cum este Zimbru. Pauza de iarnă va fi un sfetnit bun pentru Oleg Fistican, iar pentru Zimbru care seamănă cu un boxer în corzi, va fi gongul care îl va feri de un knock-out năucitor.

Este dificil să ei o echipă în plin campionat. În pauză Oleg Fistican va analiza la rece situaţie creată, va trage concluziile de rigoare, iar din primăvara lui 2013, Zimbru ar putea fi acea forţă de temul care s-a bătut de la egal la egal cu Tottenham, PSV, Hertha Berlin sau Sparta Praga. Oleg Fistican are nevoie de timp, pentru a închega o formaţie competitivă, care va ataca podimul şi se va bate pentru un loc de Liga Europei.

Zimbru are jucători de mare valoare, care în ultimele etape par inhibaţi, iar rolul antrenorului va fi să-i trezeastă la viaţă, din această amorţeală. Aici va avea de muncă Fistican împreună cu staff-ul său. Până la pauză de iarnă Zimbru are meci cu Olimpia. Pentru viitorul european al galben-verzilor, Zimbru trebuie să câştige meciul pentru a rămâne în cărţi.

Situaţia din clasament nu este atât de dramatică, după cum pare la prima vedere. Deşi sunt separaţi de 8 puncte de FC Tiraspol, echipa care încheie podiumul, zimbrii au experienţe când în ultimele sezoane au avut retururi de vis. Partea a doua a Diviziei Naţionale a sezonului 2009/2010 a adus pentru Zimbru 24 de puncte în 8 etape. În primăvara anului 2011 formaţia pregătită de Ivan Tabanov a făcut 31 de puncte în 13 runde. Returul campionatului trecut a adus 20 de puncte în 8 etape, ceea ce nu este în rezultat la îndemâna oriciu.

La finalul partidei pierdute la Ghidighici, 1-2, Oleg Fistican a spus câteva lucruri interesante, şi totodată adevărate. Referindu-se la rezultatale neconvingătoare a spus că şi cu alţi antrenori Zimbru nu a rupt gura târgului. Şi cu Ivan Tabanov, Serghei Stroenco sau Oleg Bejenari, multipla campioană a Moldovei a avut rezultate oscilante.

Oleg Fistican trebuie să fie lăsat să lucreze. Cum s-a întîmplat cu Gheorghe Niculescu, Sergiu Sîrbu sau Alexandru Curtian. Rezultatele se vor vedea ulterior. Conducătorii Zimbrului trebuie să urmeze exemplele Olimpiei care l-a menţinut la cîrma echipei pe Nicolae Bunea 3 ani, a celor de la FC Tiraspol şi Iskra-Stal care au avut încredere în Vlad Goian, sau a celor de la Milsami care l-au sprijinit pe Sergiu Cleşcenco, iar acesta a câştigat Cupa şi Supercupa Moldovei.

Ca un lucru interesant: 9 echipe din Divizia Naţională şi-au schimbat antrenorii de la începutul sezonului. Doar 3 tehnicieni au rămas pe loc - Iurie Osipenco la Rapid, Vlad Goian la FC Tiraspol şi Vitalie Mostovoi la FC Costuleni.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑