Antrenează pe datorie! Selecţionerul Rusiei, Fabio Capello, nu şi-a mai ridicat salariul de două luni



03 сентября 2014
foto: www.telegraph.co.uk

Se întâmplă şi la casele mari! Federaţia de fotbal din Rusia nu a mai achitat salariul lui Fabio Capello de două luni şi nici nu i-a transferat în cont prima promisă pentru participarea la Mondialul din Brazilia. Suma totală a datoriei faţă de tehnicianul italian a dăpăşit două milioane de euro.

În aceeaşi situaţie se mai aflau şi alţi 22 de angajaţi ai stafului tehnic şi administrativ a selecţionatei. Aceştea, însă, şi-au primit restanţele în ajunului amicalului cu Azerbaidjan.

Fostul şef al fotbalului şi actualul ministru al sportului în Rusia, Vitalie Mutko, a declarat că este o ruşine să ţii angajaţii fără salarii în timp ce primeşti milioane de la sponsori, UEFA şi FIFA.

"Astfel de situaţii sunt inadmisibile. Ele trebuie să fie strict reglementate. Avem noroc că suntem în relaţii bune cu antrenorul. Dar dacă omul dădea Federaţia în judecată? Dacă ai câştigat bani din fotbal, din participarea naţionalei la un turneu final, eşti obligat să achiţi toate datoriile şi salariile", a spus ministrul sportului din Rusia, Vitalie Mutko.

În ajunul acestui scandal, Uniunea de fotbal din Rusia a primit opt milioane de euro de la FIFA pentru participarea la Mondialul din Brazilia. În plus, naţionala Rusiei are contracte de sponsorizare cu un producător de top de echipamente sportive, un constructor auto german, dar şi cu compania de stat Gazprom.

Contractul lui Fabio Capello la naţionala Rusiei va expira imediat după Mondialul din 2018, care va avea loc în această ţară. Salariul său anual este de nouă milioane de euro.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑