EXCLUSIV Laporta se gândește din nou la președinția Barcelonei. “Voi decide la timpul potrivit!”



 

**VIDEO EXCLUSIV** Laporta se gândește din nou la președinția Barcelonei. “Voi decide la timpul potrivit!”

Joan Laporta s-a aflat timp de șapte ani la conducerea celor de la Barcelona în perioada 2003-2010, dar fostul oficial nu exclude ca pe viitor să participe din nou la alegerile pentru cel mai important post executiv al grupării blaugrana.

Într-un interviu exclusiv acordat pentru Digi Sport cu ocazia unei vizite particulare pe care a efectuat-o în România, Joan Laporta a vorbit despre situația actuală din cadrul clubului catalan, recunoscând că ultimul sezon reprezintă un regres față de perioada anterioară.

“Nu depinde de mine dacă Gerardo Martino va continua sau nu la Barcelona. Nu pot să țin partea unuia sau a altuia. Decizia în privința acestuia îi va aparține actualei conduceri, este responsabilitatea ei. Tata Martino abia a venit în acest sezon și are contractul în vigoare. Conducerea va trage linie la finalul sezonului și va decide.

Din rațiuni sportive, nu îmi place să mă exprim cu privire la acest subiect și nu vreau să provoc discuții în cadrul clubului. Am părerea mea despre ce e nevoie la Barca acum, trebuie gândit bine cum s-a ajuns în acest punct.

(…) Barca a ajuns în sferturile UCL, e adevărat, nu a fost cel mai reușit sezon, ci unul asupra căruia trebuie să reflectăm. Ce ar trebui să preocupe Barca în momentul acesta este cum de s-a ajuns atât de repede în această situație, după șapte ani în care s-a construit poate cea mai bună Barca din istorie.

S-a creat o echipă mare, o echipă admirată în lume, respectată. Și nu doar pentru rezultate, pentru că învingea tot , ci și modul în care o făcea, jucând un fotbal frumos. Cu UNICEF pe piept, Barcelona transmitea o anumită imagine care s-a proiect în toată Catalunyia, în Spania și apoi în toata lumea. De exemplu, în România avem mulți fani. Atunci de ce s-a ajuns atât de repede în situația de acum? S-a dărâmat tot ce am constuit noi, trebuie să ne gândim la asta”, a spus Joan Laporta în studioul Digi Sport.

Fostul oficial al catalanilor a precizat însă că va fi mereu de partea clubului, indiferent de situație:

“Eu voi fi mereu unul de-ai Barcei și întotdeauna îmi voi apăra clubul. În plus, am avut responsabilitatea de a fi și președintele acestui club.

(…) Voi decide la momentul potrivit dacă voi mai candida sau nu la această funcție. Este însă adevărat că îmi pare rău că s-a ajuns în situația asta atât de repede. Tot ce am construit noi a fost demolat așa de repede , toți am contribuit la ceea ce reușisem înainte, de la jucători și antrenori până la conducere.

Alegerile ar trebui să aibă loc în iunie 2016. Trebuie făcut ceva pentru că există o stare de indispoziție în cadrul clubului în acest moment. În ceea ce mă privește, voi anunța la momentul potrivit dacă voi candida sau nu. Nu e atât de simplu să dau un răspuns acum, e nevoie de multă dedicare, e o mândrie, o onoare să fii președintele Barcelonei”.


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑