Lotul olimpic de tineret va promova tradiţiile naţionale la Olimpiada de la Nanjing



05 августа 2014
Foto: frr.ro

Lotul olimpic de tineret va promova nu doar sportul la Olimpiada de la Nanjing, dar şi tradiţiile naţionale. Echipamentul de gală al Moldovei pentru Ceremonia de Deschidere a Jocurilor a fost inspirat din costumele naţionale. Noua înfăţişare i-a surprins plăcut pe cei opt sportivi care vor pleca în China.

Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv a prezentat echipamentul lotului olimpic de tineret pentru Olimpiada de la Nanjing. Acesta reprezintă de fapt nişte ii, la fete, şi cămăşi brodate, la băieţi. În asemenea echipament, lotul naţional se va prezenta la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor.

"Este o uniformă de gală. Destul de frumoasă. Şi adidaşii sunt foarte buni. Îmi place materialul. Este foarte comodă", a menționat Alexei Sancicov, participant.

"Foarte bun echipamentul, îmi place cum e cusut. Avem un pic de emoții, dar important este să participăm cu suuces", a spus Polina Cui, participantă.

Echipamentul pentru competiţii va fi unul standart, similar celuia care a fost purtat de olimpicii moldoveni la Jocurile de la Londra, din 2012.

Aceasta va fi cea de-a doua ediţie a Jocurilor Olimpice de tineret, dar şi a doua participare a Moldovei la acest eveniment sportiv.

Moldova va fi reprezentantă la Olimpiada pentru tineret de opt sportivi în cinci genuri de sport. Jocurile Olimpice de la Nanjing vor avea loc în perioada 16-28 august şi vor aduna 3600 de sportivi, cu vârsta între 15 şi 18 ani, din 204 ţări.

Portdrapelul Moldovei la Ceremonia de Deschidere va fi luptătoarea Tatiana Doncilă.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑