Tricolorii visează să se califice la Campionatul European din Franţa: E greu, dar nu imposibil



05 сентября 2014

 

E greu, dar nu imposibil! Cel puţin astfel văd "tricolorii" şansele de calificare a naţionalei Moldovei la Campionatul European din Franţa. Selecţionata va juca într-o grupă cu Suedia, Rusia, Austria, Muntenegru şi Lichtenstein, iar la turneul final se vor putea califica primele trei echipe din fiecare grupă.

La scurt timp după ce şi-a aflat adversarii din preliminariile pentru EURO-2016 din Franţa, conducerea federaţiei de fotbal a anunţat obiectivul pentru selecţionată - calificare la turneul final.

În ajunul primului meci, jucătorii naţionalei au vorbit despre şansele care sunt pentru a realiza acest obiectivul:

"Sunt echipe foarte tari. Austria care are în lot câştigători ai Ligii Campionilor. Va fi foarte greu. Dar acest lucru ar trebui să ne motiveze la maxim, să luptăm şi să bucurăm publicul. Trebuie să luptăm până la capăt".

"Echipa se va pregăti de fiecare meci. Vom da toate puterile şi vom juca la maxim ca să luăm maxim de puncte. Despre calificare vom vorbi deja peste doi ani, când se va vedea dacă s-a reuşit obictivul sau nu".

"Trebuie să sperăm la calificare. Nu trebuie să ieşim la meci cu gândul că vom pierde sau vom face egal. Fiecare meci îl vom juca cu speranţa de a juca".

Pentru a obţine calificarea, Moldova trebuie să termine campania preliminară pe primele trei locuri în Grupa G, din care mai fac parte Suedia, Rusia, Austria, Muntenegru şi Lichtenstein. Clasarea pe primele două poziţii va asigura o calificare directă. Locul trei va permite calificarea directă doar echipei care va acumula cele mai multe puncte dintre ocupantele locului trei din toate cele nouă grupe. În caz contrar, poziţia a treia va asigura doar participarea la meciurile de baraj.

"Tricolorii" vor începe campania de calificare, luni, cu Muntenegru, şi vor încheia programul pe 12 octombrie 2015, cu meciul din deplasare cu Suedia. Meciurile de baraj sunt programate în luna noiembrie a anului viitor.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑