Care au fost recordurile "tricolorilor" în preliminariile EURO



05 сентября 2014

 

Cel mai bun start în preliminarii, Moldova l-a avut chiar în prima campanie de calificare din istoria selecţionatei, cea pentru EURO-1996. "Tricolorii", conduşi atunci de acelaşi Ion Caras, au debutat cu o victorie, scor 1-0, în deplasarea cu Georgia. Golul Moldovei a fost marcat de Igor Oprea. Reprezentativa ţării noastre a câştigat şi a doua partidă din preliminarii când a învins pe teren propriu Ţara Galilor, cu 3-2.

După două etape, Moldova conducea surprinzător grupa a şaptea din care mai făceau parte naţionalele Germaniei şi a Bulgariei. Totuşi, până la final, moldovenii au reuşit să mai câştige doar trei puncte şi au ratat calificarea.

Un alt start de vis selecţionata l-a avut în preliminariile pentru EURO-2012, cu fostul internaţional român Gabi Balint pe banca tehnică. În primul meci, jucat la Chişinău, Moldova a învins Finlanda cu 2-0 după golurile marcate de Alexandru Suvorov şi Anatolie Doroş.

Cele mai multe puncte au fost obţinute în preliminariile pentru EURO-2008. Naţionala condusă de Igor Dobrovolski a reuşit să acumuleze 12 puncte în 12 partide, media fiind de un punct pe meci.

Cea mai bună performanţă a fost înregistrată în campania de calificare trecută. În preliminariile pentru Mondialul din Brazilia, echipa naţională, condusă de acelaşi Ion Caras, a acumulat 11 puncte în zece partide, media fiind mai mare - de 1,1 puncte pe meci.

Actuala campanie preliminară va fi cea de-a 11-a pentru naţionala Moldovei şi a şasea disputată în cadrul preliminariilor pentru Campionatele Europene.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑