Un atlet moldovean a fost suspendat pentru dopaj



 

Încă un atlet moldovean suspendat pentru dopaj. Alexei Cravcenco, care evoluează la proba proba de 400 de metri garduri, a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping şi suspendat doi ani. 

Sportivul moldovean Alexei Cravcenco a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Atletism pe o perioadă de doi ani pentru utilizarea substanţei interzise stanazolol. Aceasta este un agent puternic anabolic, arzător de grăsimi, la administrarea căruia se intensifica procesul de creştere al ţesutului muscular şi se măreşte puterea şi rezistenţa.

Cravcenco a fost prins dopat la un control efectuat după ce a evoluat în calificări la proba 400 metri garduri la Campionatul European de la Zurich, care a avut loc în luna august. Federaţia Internaţională a publicat abia acum lista sportivilor suspendaţi vara trecută.

"Personal nu am primit nimic oficial despre acest sportiv. Cravcenco este din Transnistria şi nu este sub controlul nostru direct. El e în Tighina", a spus preşedinte FM de atletism, Anatolie Balan.

Potrivit site-ului oficial al forului internaţional, perioada de suspendare va expira pe 26 august 2016. Astfel, atletul va rata Olimpiada de la Rio de Janeiro.

Alexei Cravcenco este al patrulea atlet din Moldova care este suspendat pentru dopaj în ultimii doi ani, după Zalina Marghiev, Marina Marghiev şi Natalia Artîc.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑