Chris Froome vrea să câştige pentru al doilea an consecutiv Turul Franţei



 

Chris Froome vrea să intre în istoria ciclismului. Britanicul şi-a propus să câştige pentru al doilea an consecutiv Turul Franţei, lucru care a fost reuşit doar de 12 ciclişti în cei o sută de ani de existenţă a competiţiei.

Chris Froome a obţinut titlul la Turul Franţei de anul trecut chiar dacă a câştigat doar trei din cele 21 de etape ale competiţiei. Britanicul a avut însă un parcurs stabil şi a profitat de prestaţia slabă a altor doi favoriţi, Alberto Contador şi Mark Cavendish, dar şi de absenţa campionului în exerciţiu, Bradley Wiggins.

Acum, ciclistul, în vârstă de 28 de ani, se gândeşte să realizeze ceea ce nu a mai reuşit niciun ciclist în ultimii nouă ani.

"Posibilitatea de a-mi apăra titlul la Turul Franţei, de a câştiga al doilea an consecutiv acest trofeu înseamnă cel mai important lucru pe care îl pot realiza. Asta pentru că am câştigat această competiţie o singură dată şi doar câţiva ciclişti au reuşit să-şi apere titlul, să o facă a doua oară", a spus campionul Turului Franţei în 2013, Chris Froome.

Doar 12 ciclişti şi-au putut apăra titlul în cele 100 de ediţii ale Turului Franţei. Ultimul care a reuşit această performanţă a fost Lance Armstrong. Toate titlurile însă i-au fost retrase ulterior după ce s-a demonstrat că americanul a folosit substanţe interzise.

Turul Franţei din acest an va începe pe 5 iulie, iar primele cinci etape ale competiţiei vor avea loc în ţara natală a lui Froome, Anglia.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑