Federaţia de judo din Moldova a organizat Gala Laureaţilor. Cine a fost premiat



06 декабря 2015
Foto: moldovasport.md

Federaţia de judo din Moldova a organizat în premieră Gala Laureaţilor. Evenimentul a avut loc într-un hotel de lux din Chişinău.

"Pentru mine a fost un interes, pentru că vreau să fiu mereu cât mai aproape de sportivi, antrenori, partenerii noştri, care ne ajută şi ne susţin financiar şi moral ca să obţinem aceste medalii. De acea am hotărât să facem şi noi gala", a declarat preşedintele Federaţiei de Judo din Moldova, Andrei Golban.

În cadrul Galei au fost premiaţi opt cei mai buni judocani moldoveni, la diferite categorii de vârstă.

La seniori au fost laureați Nicon Zaboroşciuc, care a câștigat medalia de argint la Campionatul European la judo pentru tineret, Ion Mihailov şi Valeriu Duminică.

Ultimul nu a fost prezent la eveniment, deoarece participă în aceste zile la un turneu internațional desfășurat în Japonia.

"Pentru un an de vis, să spun aşa. Am cele mai frumoase rezultate până acum în carieră. Nu vreau să mă opresc aici, vreau să merg mai departe la seniorat, chiar şi la jocurile olimpice", a spus Nicon Zaboroşciuc.

La feminin, a fost premiată Cristina Budescu. Aceasta a câştigat bronzul la Campionatul European pentru tineret, care a avut loc în luna septembrie în Austria.

"Şi fericită sunt, şi emoţii sunt foarte mari ca de obicei, fiindcă acesta este un eveniment, care este făcut pentru prima dată. Vin pentru prima dată la un asemenea eveniment şi cred că voi mai veni", a declarat judocana Cristina Budescu.

La Gala Judo au fost decoraţi şi patru sportivi care evoluează la juniori. Este vorba despre Denis Vieru, Gheorghe Blanaru, Dorin Goţonoagă şi Mihai Doncilă.

Toți laureații au primit diplome și premii bănești. La începutul anului viitor, judocanii moldoveni vor efectua cantonamente în Austria şi Ungaria.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑