Avantaj la coeficienți. România, locul 15, a câştigat teren faţă de Cehia, care azi mai poate pierde 3 echipe!



07 августа 2014

**Avantaj la coeficienți.** România, locul 15, a câştigat teren faţă de Cehia, care azi mai poate pierde 3 echipe!

La tragerea la sorţi a play-off-ului UCL, care va avea loc vineri, Steaua va fi cap de serie, alături de Salzburg, APOEL, BATE Borisov şi Ludogorets. Posibilele adversare ale roş-albaştrilor din urna a doua valorică sunt Maribor (Slovenia), Legia Varşovia (Polonia), Malmo (Suedia), Slovan Bratislava (Slovacia) şi Aalborg (Danemarca). În Europa League, Petrolul, CFR şi Astra joacă azi pentru calificarea în play-off.

După partidele din turul trei preliminar al UEFA Champions League, România a mai făcut un pas spre locul 14 în clasamentul coeficienţilor UEFA! Victoria Stelei cu Aktobe (DETALII AICI), dar şi rezultatele indirecte au făcut ca ţara noastră să fie avantajată în duelul coeficienților de țară pe care-l purtăm cu Cehia și Austria. Miza este înscrierea a două echipe în viitoarele ediţii de UCL.

În acest moment, România este situată pe locul 15 în acest clasament, iar dacă va termina sezonul pe această poziție, fotbalul din țara noastră va putea trimite două echipe în preliminariile UCL. Poziţia a 14-a, ocupată acum de Cehia, ne-ar întări şi mai mult statutul.

La începutul săptămânii, clasamentul coeficienților arată în felul următor în partea care ne interesează cel mai mult: 14. Cehia 27.000, 15. România 23.049 și 16. Austria 22.050. Evident, noua configuraţie o vom afla după încheierea turului III preliminar din Europa League.

Cehii pot rămâne fără reprezentante. Avem duel direct cu ei
Miercuri am primit o veste bună. Cehii de la Sparta Praga au condus cu 4-2 după prima manşă din turul III preliminar UCL, dar au cedat surprinzător în deplasare, cu Malmo, scor 0-2 (graţie "dublei" lui Markus Rosenberg), astfel că au fost eliminaţi din turul III preliminar şi nu au prezenţa garantată în grupele europene. În competiţie se mai află trei cluburi din Cehia.

În cazul în care Astra ar reuşi să elimine Slovan Liberec (3-0 în tur pentru giurgiuveni), iar Petrolul ar reuşi surpriza cu Viktoria Plzen (1-1 în tur - DETALII AICI și VIDEO), România ar păstra şanse mari să ajungă pe locul 14 al ierarhiei coeficienţilor. Motivul? Dacă România ar rămâne cu minimum 3 cluburi în cursă, cehii ar pierde două. În plus, Mlada Boleslav a pierdut cu 1-4 meciul din tur cu Olympique Lyon, în turul III preliminar UEL, iar şansele sale de calificare par nule.

Săptămâna trecută, toate cele trei echipe din Austria au fost învinse: Salzburg în UCL, în deplasare cu azerii de la Qarabag (1-2), respectiv Grodig acasă cu Zimbru Chișinău (1-2) și St. Polten pe terenul lui PSV Eindhoven (0-1), astfel că țara nu a acumulat niciun punct în clasamentul coeficienților. La retur, Red Bull Salzburg a învins Qarabag cu 2-0, astfel că va continua aventura europeană din acest sezon. Dar Grodig şi St. Polten au şanse mici, astfel că visul de a avea două formaţii în preliminariile UCL nu pare atât de îndepărtat!

Poziția a 12-a în ierarhia coeficienţilor, ocupată în prezent de Turcia (27,900) trimite din sezonul 2016-2017 o echipă direct în grupele UCL, una în turul III preliminar, precum şi 3 formaţii în preliminariile UEL, în timp ce locurile 13-15 asigură prezența a două formații în preliminariile UCL, dar și trei echipe în preliminariile Europa League, din sezonul 2016-2017.

În fazele preliminare, pentru fiecare ale cupelor europene, fiecare victorie este recompensată cu 1 punct, iar fiecare egal cu 0,5. Aceste rezultate se adună și se împart la 4 (numărul de echipe participante din fiecare țară), iar suma obținută se adună la totalul coeficienților de țară. Până acum, în acest sezon, România are al 8-lea coeficient din Europa: 2.12. Sunt sub noi cehii (1.75) şi austriecii (0.5). Nu trebuie ignorat faptul că ţările mari încă nu au intrat cu toate echiple în joc, motiv pentru care sunt devansate.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑