Cilic se simte "pe acoperişul lumii", după trofeul de la US Open. Ce au declarat finaliştii



09 сентября 2014

 

Croatul Marin Cilic, jucătorul care a câştigat primul său titlu de Grand Slam luni, la New York, după ce s-a impus în finala de la US Open în faţa japonezului Kei Nishikori, cu 6-3, 6-3, 6-3 (DETALII), a descris victoria obţinută ca pe "un fel de miracol".

"Mi se pare ireal să fiu prezentat drept învingător al unui turneu de Grand Slam. Am visat toată viaţa mea la asta şi totul s-a schimbat în ultimele patru-cinci zile. După al cincilea set împotriva lui Simon (n.r. Gilles), în optimile de finală, am jucat incredibil de bine şi am obţinut victorii în faţa unor jucători de top. Pentru mine, pentru oamenii din jurul meu, pentru toţi cei care mă susţin de ani şi care au crezut în mine, este enorm. Sunt pe acoperişul lumii. După semifinala de Grand Slam de la Melbourne am devenit mai puternic mental, mai exigent, cer mai mult de la mine pe teren şi la antrenamente. Am jucat cu mai multă plăcere în ultimii ani.

La finalul partidei am vorbit la telefon cu câteva persoane, cu sponsorul meu din Zagreb, care mi-a spus că nici nu pot să-mi imaginez ce se întâmplă în ţară. Toată lumea s-a aflat în faţa televizoarelor, la fel ca la Cupa Mondială.

Este o zi specială pentru mine, dar şi pentru întreaga Croaţie. Am muncit mult cu Goran Ivanisevic încă din prima zi a colaborării noastre. El era un tip foarte atletic atunci când juca şi am lucrat mult asupra acestui aspect. El mi-a permis să dau o dimensiune suplimentară jocului meu, am progresat la toate nivelele.

Fiecare zi cu el este extrem de amuzantă, dar şi plină de învăţăminte. El mi-a spus că trebuie să fiu agresiv, că am petrecut prea mult timp gândindu-mă la tactică şi nu suficient de mult la jocul meu. El mi-a schimbat starea de spirit", a declarat Cilic la conferinţa de presă.

"Sunt decepţionat de rezultat, Marin a fost foarte agresiv, foarte rapid, iar eu am fost un pic nervos pentru prima finală", au fost primele cuvinte ale jucătorului nipon Kei Nishikori, învins în finala turneului de tenis US Open.

"Există însă şi aspecte pozitive pe care le-am reţinut în aceste două săptămâni. Nu aşteptam nimic atunci când am venit aici, eram accidentat şi m-am antrenat singur. Să-i învingi pe Stan (Wawrinka) şi Novak (Djokovic) este ceva extraordinar. Sunt foarte mândru că am adus ceva pozitiv pentru acest sport în Japonia.

Am demonstrat că sunt capabil să bat pe oricine, iar dacă mă voi antrena din greu voi avea şi alte şanse să pot obţine un titlu de Grand Slam. Am învins jucători din top 5, dar am cedat în finală şi sunt decepţionat. Dar antrenorul meu, Michael Chang, m-a felicitat pentru că nimeni nu se aştepta să ajung în finală, nici măcar eu. Mi-a spus să muncesc mult în continuare şi voi reuşi", a declarat jucătorul nipon.

Goran Ivanisevic s-a ţinut de glume după victoria elevului său în finala turneului de tenis US Open. "În calitate de antrenor, să-ţi vezi jucătorul câştigând un turneu de Grand Slam în această manieră impresionantă este fantastic", a declarat Ivanisevic, care lucrează cu Cilic din noiembrie 2013. "I-am spus să joace cu plăcere şi a făcut-o în faţa a 20.000 de persoane. A fost fantastic. El a jucat ca şi cum ar fi disputat 20 de finale de Grand Slam. A mai relaxat decât Nishikori şi exact asta a fost cheia. Sunt mândru de el şi mândru de mine pentru că nu este uşor să fii antrenor, a adăugat Goran Ivanisevic, câştigător la Wimbledon în 2001.

La Zagreb, meciul a fost difuzat pe un ecran uriaş în piaţa Jelacic, din centrul oraşului, dar din cauza orei târzii de disputare a meciului, 23:00 ora locală, doar câteva sute de suporteri au asistat. Aproximativ 100 de persoane s-au adunat în faţa casei părinţilor lui Cilic din Medjugorje, oraşul natal al jucătorului, din sudul Bosniei, pentru a urmări meciul.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑