Luptă acerbă în preliminariile Campionatului mondial de fotbal: Patru selecţionate din grupa Moldovei au şanse de calificare



09 октября 2013

 

Moldova nu mai are şanse de calificare la Mondial, iar adversarele din grupa preliminară duc o luptă crâncenă pentru a ajunge în Brazilia. Înainte de ultimele două etape, Anglia, Muntenegru, Ucraina şi Polonia păstrează şanse reale de a se califica la Mondial sau cel puţin a ajunge la baraj.

În aceeaşi zi în care naţionala Moldovei va juca împotriva amatorilor din San Marino, în grupa tricolorilor se vor disputa două meciuri decisive pentru calificarea la Mondial. Anglia se va duela cu Muntenegru, pe teren propriu, iar Ucraina va întâlni Polonia, la Kiev. Selecţionerul Angliei, Roy Hodgson nu va putea conta în partida cu Muntenegru pe Ashley Cole, care este accidentat.

"Aceste meciuri sunt foarte importante pentru noi, nu vom mai avea posibilitatea să le jucăm încă o dată. Avem o oportunitate mare să ne calificăm la Campionatul Mondial, iar pentru jucătorii tineri, ca mine, va fi un vis devenit realitate", a declarat mijlocaşul naţionalei Angliei Jack Wilshere.

Toate cele patru reprezentative, Anglia, Ucraina, Muntenegru şi Polonia păstrează şanse reale de a ajunge la Mondial, cu două etape înainte de finalul campaniei preliminare. Selecţionata din Albion este lider, cu 16 puncte, şi este urmată de Ucraina şi Muntenegru, cu câte 15 puncte. Polonia este pe patru, cu 13 puncte.

"Mi se pare că în penultima etapă nu se va hotărî nimic. Totul se poate decide în ultimele meciuri. Practic nu mai este vreo grupă unde în ultimele etape patru echipe au şanse reale să ocupe primele două poziţii", susţine selecţionerul Moldovei, Ion Caras.

Totuşi, Anglia îşi poate asigura primul loc în grupă şi totodată calificarea la Mondial după meciurile de vineri. Asta se va întâmpla doar dacă englezii vor învinge pe teren propriu Muntenegru, iar partida dintre Ucraina şi Polonia se va termina cu o remiză.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑