Declaraţii şocante făcute de şeful Agenţiei Mondiale Anti-Doping: Sportul va reveni criminalilor



09 октября 2014

 

Şeful Agenţiei Mondiale Anti-Doping, David Horman, a declarat că organizaţia condusă de el este neputincioasă în faţa crimei organizate din sport şi nu poate lupta singură cu dopajul. "Dacă nu ne unim, sportul va reveni criminalilor", a mai adăugat oficialul.

"Cred că acum crima organizată controlează 25 la sută din lumea sportului, într-un fel sau altul. Aceşti băieţi distribuie droguri, steroizi şi alte substanţe stimulatoare. Sunt băieţi corupţi şi sunt cei care plătesc altor oameni ca să fie aranjate meciurile. Noi trebuie să ne unim şi să facem un plan. În caz contrar, băieţii cei răi vor câştiga", a declarat directorul general WADA.

Howman a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Londra. Oficialul a încercat în acest fel să răspundă acuzaţiilor de lipsă de transparenţă venite la adresa WADA. Agenţia este criticată în ultimul timp pentru faptul că numărul sportivilor care sunt depistaţi pozitiv a crescut enorm în ultimul an.

Agenţia Mondială Anti-Doping a fost fondată în 1999. WADA este singura organizaţie de rang mondial care este în drept să supună sportivii de performanţă la teste anti-doping, iar în cazul depistării substanţelor interzise în sângele atleţilor să ceară federaţiilor suspendarea acestora.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑