Raț: ”Grecii au digerat greu înfrângerea. Ranieri a greșit, băgând jucători fără meciuri în picioare”



010 сентября 2014

 

**VIDEO** Raț: ”Grecii au digerat greu înfrângerea. Ranieri a greșit, băgând jucători fără meciuri în picioare”

Răzvan Raț, care declarase după victoria cu 1-0 în fața Greciei, la Pireu, că va merge cu pieptul umflat în vestiarul lui PAOK, echipa sa de club, după acest meci, a explicat, în direct la emisiunea Digi Sport Special, cum a decurs reîntâlnirea sa cu colegii eleni.

”Era o glumă. Nu m-am dus cu pieptul umflat la Salonic, în vestiar. Dar am fost și sunt mândru că am câștigat în fața Greciei și sunt mândru că echipa națională a câștigat împotriva unei echipe teoretic mai bune. Eu joc în această țară, de asta e un motiv de mândrie în plus”, a declarat Răzvan Raț.

Fundașul stânga al naționalei a precizat că nu este deranjat că nu a fost desemnat căpitan de echipă și că banderola a ajuns pe brațul lui Ciprian Marica.

„De fiecare dată se fac aceleași discuții pe marginea banderolei. Este așa cum este și cu asta basta. Nu m-a deranjat că nu am fost eu căpitan. Suntem patru căpitani. Nu știu cine e al doilea, după Marica. Nu este nicio ordine. Suntem pur și simplu patru căpitani din câte știu eu și hotărăște antrenorul înainte de meci cine e”, a mai spus Raț.

Fundașul lui PAOK a explicat că grecii nu s-au împăcat prea bine cu înfrângerea în fața României și a arătat unde a greșit Claudio Ranieri.

„Grecii au digerat greu înfrângerea, cu siguranță nu se așteptau. Dar cred că au fost greșeli făcute de Ranieri, el alegând să joace cu jucători care nu aveau deloc meciuri în picioare, alții care s-au antrenat foarte puțin - mă refer la Samaras - , alt jucător venea din Liga a doua... Oricât de bun se presupune că e, joacă totuși în Liga a doua, e diferență de nivel. Plus că au lipsit mulți jucători, Katsouranis, de exemplu. Nu în ultimul rând, România a jucat și s-a apărat foarte bine”, a mai spus Răzvan Raț.

”Nu citesc ziarele, nu știu dacă pleacă Pițurcă. Nu îmi dau seama cum ar fi dacă pleacă. Depinde cine vine, depinde de ceea ce gândește cel care vine, dar haideți să nu vorbim despre asta, atâta timp cât există Victor Pițurcă la națională.

Eu sunt bucuros că joc încă la echipa națională. O să încerc să o fac în continuare cât mai mult și cât mai bine. Atâta timp cât eu voi fi constant bun la echipa de club, sunt candidat la un post de fundaș stânga la echipa națională”, a declarat fotbalistul de 33 de ani.

Raț susține că a plecat de la Rayo Vallecano la PAOK Salonic din rațiuni ce țin de faptul că grecii joacă în cupele europene și nu neapărat pentru salariul mai mare.

„Câștig mai mulți bani la PAOK decât în Primera. Aici joc și în cupele europene... Nu sunt un jucător care joacă neapărat acolo unde sunt mai mulți bani. Nu banii au fost primul factor pentru care am ales PAOK. Credeți-mă că am făcut destui bani în carieră”, a încheiat Răzvan Raț.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑