Enache a renunţat la ping-pong la 15 ani, iar acum şi-a văzut visul împlinit: "N-am avut nicio emoţie"



010 сентября 2014

 

**VIDEO** Enache a renunţat la ping-pong la 15 ani, iar acum şi-a văzut visul împlinit:

Gabi Enache a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Astrei în acest debut de sezon. Mijlocaşul în vârstă de 24 de ani şi-a ajutat echipa să ajungă în grupele Europa League, iar prestaţiile sale l-au dus şi la echipa naţională. Enache a practicat şi alt sport în copilărie: a fost campion judeţean la tenis de masă.

Provenit dintr-o familie de sportivi, Gabriel Enache a avut de ales între fotbal şi tenis de masă. La 15 ani a renunţat la ping-pong pentru că a realizat că nu i-ar fi adus satisfacţii financiare la fel de mari. Tenisul de masă a rămas una dintre pasiunile lui Enache. Fotbalistul Astrei îşi provoacă frecvent coechipierii la câte o partidă.

Reporter: Budescu joacă?

Enache: Am jucat și cu el, el știe cel mai bine.

Reporter: Ți-a luat vreun set?

Enache: Da, normal, dar important e să-i bați.

Enache a acceptat să joace şi împotriva reporterului Digi Sport, care n-a avut prea multe şanse în faţa mijlocaşului Astrei.

CLICK AICI pentru PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

În acest sezon, Gabi Enache a evoluat excelent la Astra. A dat un gol în returul cu Slovan Liberec şi-o pasă decisivă în meciul de la Lyon (VIDEO AICI) şi şi-a ajutat echipa să se califice în grupele Europa League. Titlul în Liga 1 a rămas însă prioritatea numărul unu.

"Eu și întreaga echipă ne-am propus să câștigăm anul acesta campionatul. Acum, e bine că am început cu dreptul, suntem în obiectiv și e bine ca acolo să rămânem", a afirmat Enache.

La 24 de ani, Enache şi-a mai văzut un vis îndeplinit: a fost convocat la naţională şi a debutat în victoria cu Grecia, din preliminariile Euro 2016 (VIDEO şi DETALII AICI). Enache are un idol care joacă la campioana Spaniei, Atletico Madrid.

Reporter: Ai avut trac?

Enache: Nu n-am avut niciun trac, nicio emoție, am intrat foarte concentrat și cu foarte mare ambiție.

Reporter: De ce ți-ai lăsat barba?

Enache: Așa am fost dintotdeauna.

Reporter: Imiți pe cineva?

Enache: Nu imit, îmi place foarte mult un jucător din străinătate, Arda Turan. Și așa am ales eu să port barbă și așa cred că avem fiecare câte o chestie din asta în viață.

Săptămâna viitoare, Enache va juca şi în primul său meci din grupele Europa League. Astra o întâlneşte, în deplasare, pe Dinamo Zagreb, joi, 18 septembrie, de la ora 20:00, în direct la Digi Sport 1.

 


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑