Rooney a primit Gheata de Aur a Angliei. L-a premiat vechiul deținător al recordului



010 октября 2015

 

**VIDEO** Rooney a primit Gheata de Aur a Angliei. L-a premiat vechiul deținător al recordului

VIDEO Anglia - Estonia 2-0. Wayne Rooney nu a jucat în victoria britanicilor în fața Estoniei, dar a fost protagonistul unui moment memorabil, înaintea meciului de pe Wembley.

Fotbalul a revenit în prim-plan în Albion, după ce naționala de rugby a Angliei a fost eliminată de la Cupa Mondială, devenind prima țară gazdă care nu trece de faza grupelor.

Sâmbătă, Wayne Rooney, căpitanul naționalei engleze, a primit trofeul pentru cel mai bun marcator din toate timpurile din istoria primei reprezentative. Decarul lui Manchester United și al Angliei a marcat luna trecută golul cu numărul 50, din lovitură de la 11 metri, într-o victorie cu 2-0 contra Elveției.

L-a premiat tocmai Sir Bobby Charlton, precedentul deținător al recordului (49 de goluri în perioada 1958–1970).

Rooney (29 de ani) este accidentat și a fost doar spectator la meciul cu Estonia. A coborât pe gazon doar pentru a-și ridica premiul, în cadrul unei ceremonii speciale, în fața a peste 75.000 de spectatori.

Gheata de aur a fotbalului englez este placată cu aur de 24 de carate și a fost realizată de Thomas Lyte, cel care a lucrat și la trofeul Cupei Angliei. Pe baza trofeului se află o plachetă inscripționată cu textul: "Această gheată a fost decernată de Sir Bobby Charlton pe Stadionul Wembley pe 9 octombrie 2015 pentru a marca faptul că Wayne Rooney a devenit cel mai bun marcator al Angliei din toate timpurile".

Rooney a postat pe contul său de Twitter o fotografie în care fiul său apare alături de cel mai nou trofeu din vitrina sa.

 

Well done to the lads last night @england and thank you to @FA for this golden boot pic.twitter.com/MM2h9NWh9g

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑