Transferurile românilor în străinătate nu-l încântă pe Pițurcă: ”Mi-e groază, știu că nu joacă!”



011 сентября 2014

 

**VIDEO** Transferurile românilor în străinătate nu-l încântă pe Pițurcă: ”Mi-e groază, știu că nu joacă!”

Victor Pițurcă nu face parte din categoria celor care se bucură atunci când un jucător român se transferă la un club în străinătate și vorbește și despre excepția Chiricheș.

Meciul cu Grecia de la Pireu (DETALII AICI și VIDEO) a trecut, iar acum Victor Pițurcă a spus că se gândește deja la dubla cu Ungaria și cu Finlanda. Selecționerul, care a spus că abia după aceste două partide mai poate vorbi despre un eventual transfer al său la o altă echipă din străinătate (DETALII AICI și VIDEO), a atins, în cadrul conferinței de presă pe care a organizat-o la Casa Fotbalului, și subiectul stranierilor de la națională.

Victor Pițurcă este nemulțumit de faptul că jucătorii români care sunt legitimați în acest moment la echipe din străinătate nu joacă și pune acest lucru pe lipsa valorii, dar și a mentalității în pregătire.

”Toți jucătorii noștri foarte valoroși se duc și se întorc acasă. Este vorba de valoare aici, de instruire, de mentalitate. Ăsta este nivelul nostru, practic, și trebuie să ne obișnuim cu asta.

Când pleacă jucătorii în străinătate, mă apucă groaza pentru că nu joacă acolo. Așa cum este cazul lui Tătărușanu acum. Este adevărat că și el și Neto au apărat 50%-50% în partide amicale la Fiorentina, dar în primul meci oficial a apărut brazilianul. Este foarte greu pentru Tătărușanu să joace, trebuie să greșească Neto și abia apoi să-i vină și lui rândul”, a spus selecționerul.

Pițurcă a vorbit apoi și despre Gardoș, dar și despre revenirile în Liga 1 ale lui Bourceanu și Rusescu, alți doi jucători din circuitul naționalei:

”Mai este Gardoș care a plecat. A avut o accidentare, nu a reacționat așa cum trebuie acolo. Antrenorul i-a promis că-l va băga 30 de minute, dar nu l-a băgat...

Apoi, mai avem două cazuri extrem de importante pentru echipa națională, Rusescu și Bourceanu, care n-au mai jucat de mult la un club. Pentru ei, faptul că au revenit în campionatul nostru, este un pas în spate. La va fi greu să se impună și să revină la forma care i-a consacrat.”

În schimb, Victor Pițurcă este convins că Vlad Chiricheș va fi om de bază la Tottenham.

”Chiricheș s-a impus la Tottenham, a jucat meci de meci. Este un fotbalist prea valoros, ca să nu se impună. Nu a jucat din cauza unei accidentări, dar el este peste nivelul pe care-l avem noi”, a conchis selecționerul tricolorilor.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑