Ce am văzut la finlandezi în partida cu Grecia. Nordicii greșesc rar și au trimis 13 șuturi



013 октября 2014

 

**VIDEO** Ce am văzut la finlandezi în partida cu Grecia. Nordicii greșesc rar și au trimis 13 șuturi

Altădată o echipă anonimă în fotbalul european, Finlanda și-a crescut nivelul simțitor, iar acum are jucători la echipe importante de club precum Ajax, Chievo sau CSKA Moscova. Pe 11 octombrie, nordicii au remizat pe teren propriu cu Grecia, scor 1-1, după un meci foarte bun.

Chiar dacă Finlanda nu sperie microbiștii din România, aceștia trebuie să știe că formația lui Mixu Paatelainen (membru al Grupului de Studiu din cadrul FIFA) nu trebuie subestimată, mai ales că a jucat de la egal la egal cu Grecia, un rival de care tricolorii se tem în aceste preliminarii. Cifrele ne spun că finlandezii, care ar fi putut chiar să câștige pe final (!), au dominat pe alocuri duelul de la Helsinki.

Pe stadionul Olimpic din capitala Finlandei, Grecia a deschis scorul printr-un gol fantastic marcat de Karelis (24), dar în rest nu a avut mari ocazii. Egalarea a venit în repriza a doua, de la un fundaș, Hurme (de la Odd Grenland), care a finalizat un atac foarte cursiv al gazdelor (55). De-a lungul partidei, Finlanda a trimis 13 șuturi la poartă, dintre care 5 au fost cadrate, iar 6 s-au dus alături. Comparativ, Grecia a șutat de 10 ori, doar de trei ori pe poarta lui Mäenpää!

></p><p>Posesia a fost de 51% în favoarea Greciei, care a avut și mai multe cornere, 6-3, în vreme ce raportul faulturilor a fost egal, 9-9. Un aspect interesant este procentajul paselor reușite de finlandezi.</p><p>Bine organizați în sistemul 4-3-3, elevii lui Paatelainen au încercat 345 de pase (cu 40 mai puține decât elenii), dintre care 317 au fost corecte. Un semn că adversarii României de marți, fără să aibă veleități tehnice impresionante, greșesc puțin și oferă puține

></p><p>Cei mai periculoși finlandezi par a fi<strong> Eremenko</strong> (mijlocaș ofensiv) și <strong>Pukki,</strong> fostul coleg al lui Ciprian Marica la Schalke. Pe de altă parte, în apărare Nicklas Moisander, de la Ajax, care s-a duelat și cu Steaua în primăvara Europa League, în 2013. Atunci, apărătorul de 29 de ani a ratat un penalty la loviturile de departajare!

Ultima echipă de start folosită de Finlanda: Mäenpää, Arkivuo, Moisander, Toivio, Hurme - Ring, Sparv, Hetemaj (46 Hämäläinen) - Eremenko, Pukki (70 Pohjanpalo), Riski.

11.10.2014. Finlanda - Grecia 1-1 (preliminarii Euro 2016)
21.05.2014. Finlanda - Cehia 2-2 (meci amical)
05.03.2014. Ungaria - Finlanda 1-2 (meci amical)
14.08.2014. Finlanda - Slovenia 2-0 (meci amical)
22.03.2013. Spania - Finlanda 1-1 (preliminarii CM 2014)
11.09.2012. Cehia - Finlanda 0-1 (meci amical)
26.05.2012. Finlanda - Turcia 3-2 (meci amical)

Finlandezii ocupă locul doi în grupă cu 4 puncte, în timp ce Grecia e pe penultimul loc în grupă, cu un punct din primele doua meciuri. Mixu Paatelainen, selecționerul Finlandei, a declarat după ultimul meci: "Nu sunt mulțumit că am primit acel gol, dar grecii au reușit un șut fenomenal. Per total sunt satisfăcut cu un punct. Am încercat să câștigăm, dar a trebuit să ne mulțumim cu un egal. Sunt mulți jucători talentați în echipa Greciei, dar noi am arătat o energie foarte bună și faptul că suntem o echipă greu de bătut. Dacă am fi marcat primii, la ocazia lui Sparv, poate că altfel s-ar fi disputat partida. Oricum, sunt mulțumit că am revenit!".

Niki Mäenpää, portarul titular al Finlandei, care are 22 de selecții la națională, l-a completat pe antrenorul său: "A fost un meci cu două reprize diferite, cred că scorul de 1-1 este echitabil. Niciuna dintre echipe nu a avut prea multe ocazii și ne-am împărțit dominarea. Am jucat bine la începutul reprizei secunde, când nivelul Greciei a scăzut un pic. Acum nu am câștigat, dar am luat un punct, ceea ce e OK. Eu nu am avut prea multe de făcut în poartă. Știm că este o grupă echilibrată și fiecare punct acumulat este important".

Portari: Lukas Hradecky (Brondby/Danemarca), Niki Maenpaa (Venlo/Olanda), Jesse Joronen (Fulham/Anglia)

Fundaşi: Veli Lampi (HJK Helsinki), Sebastian Sorsa (HJK Helsinki), Kari Arkivuo (BK Hacken/Suedia), Jere Uronen (Helsingborgs IF/Suedia), Joona Toivio (Molde FK/Norvegia), Juhani Ojala (Terek Groznîi/Rusia), Niklas Moisander (Ajax Amsterdam/Olanda), Jarkko Hurme (Odd Grenland/Norvegia)

Mijlocaşi: Perparim Hetemaj (Chievo Verona/Italia), Alexander Ring (FC Kaiserslautern/Germania), Tim Sparv (FC Midtjylland/Danemarca), Markus Halsti (Malmo FF/Suedia), Teemu Tainio (HJK), Sakari Mattila (Aalesund FK/Norvegia), Roman Eremenko (CSKA Moscova/Rusia), Kasper Hamalainen (Lech Poznan/Polonia)

Atacanţi: Teemu Pukki (Brondby/Danemarca), Riku Riski (Rosenborg BK/Norvegia), Joel Pohjanpalo (Fortuna Duesseldorf/Germania), Eero Markkanen (Real Madrid Castilla/Spania).

Finlanda - România se va disputa marți, 14 octombrie, la Helsinki. Fazele VIDEO vor putea fi urmărite pe digisport.ro și pe m.digisport.ro, imediat după terminarea jocului, de la ora 01:00.

Cele mai importante faze şi toate golurile care se marchează în partidele din preliminariile Euro 2016, inclusiv din confruntările României, vor putea fi văzute doar la Digi Sport, dar și pe site-ul digisport.ro.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑