Extaz în Olanda! Presa din "Țara Lalelelor" se întrece în elogii la adresa elevilor lui Van Gaal



campionat mondial 2014**Extaz în Olanda!** Presa din

Victoria strălucitoare pe care naționala Olandei a obținut-o, vineri seară, cu scorul de 5-1 (VIDEO&DETALII AICI), contra campioanei mondiale en-titre Spania, în cadrul CM 2014, a entuziasmat presa batavă.

Ziariștii olandezi nu au făcut deloc rabat de la cele mai înalte elogii la adresa formației lui Louis Van Gaal, mai ales că succesul de vineri a venit la capătul reeditării finalei din urmă cu patru ani, de la CM din Africa de Sud, pierdută atunci de cei din Țările de Jos (0-1).

"Sunt eroi!", "Un debut de vis pentru Oranje", "Incredibil!", "Olanda a spulberat Spania", "Istoric!", sunt doar câteva din titlurile pline de euforie din mass-media olandeze.

"Ce revanşă incomparabilă împotriva Spaniei: 5-1!", jubilează cotidianul popular De Telegraaf, conform căruia olandezii au făcut să se vorbească din nou despre ei după eşecul din urmă cu patru ani.

"Într-unul dintre cele mai memorabile meciuri din istoria Olandei la Cupa Mondială, ba chiar una dintre partidele cele mai memorabile din istoria turneului final, Olanda a zdrobit campioana mondială en titre", scrie la rândul său Volkskrant.

Ziarul Trouw evocă, la rândul său, o "victorie suprarealistă", care permite Olandei să-şi depună candidatura la ocuparea primului loc în Grupa B şi să evite, deci, Brazilia în optimile de finală: "Olandă dezlănţuită a rupt în bucăţi o Spanie dezorientată!".

"Cine îşi putea imagina asta? 5-1 împotriva campioanei mondiale", exclamă și cotidianul AS, ibericii publicând fotografii cu suporterii olandezi în extaz, la Amsterdam, Rotterdam sau Eindhoven.

De altfel, pe tot cuprinsul ţării, suporterii olandezi şi-au manifestat bucuria. Aproximativ 7,2 milioane de olandezi dintr-o populaţie totală de aproximativ 17 milioane au urmărit partida cu Spania la televizor.

"Mai târziu, oamenii se vor întreba: unde eraţi când Olanda a zdrobit campioana mondială? Sunt lucruri de povestit nepoţilor", a fost și comentariul de la televiziune olandeză la finalul meciului cu Spania.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

0 2272 Johnny Woolf 14 июня 2014 | 15:17 Да уж...


sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑