Moldova are un nou antrenor al naţionalei de kaiac-canoe. Este dublu campion olimpic



014 октября 2015

 

Dublul campion olimpic de la Seul şi coechipierul lui Nicolae Juravschi, Viktor Reneiski va fi noul antrenor al lotului naţional de kaiac-canoe. Sportivul din Belarus este fericit şi a promis că va încerca să ajute Moldova să cucerească cât mai multe medalii.

Deşi au obţinut aurul olimpic în aceeaşi barcă la Seul, Nicolae Juravschi l-a convins destul de greu pe Viktor Reneiski să preia naţionala de kaiac-canoe. Preşedintele CNOS a negociat mai mulţi ani cu sportivul din Belarus.

"Aproximativ trei ani au trecut de când m-a contactat Nicolae şi mi-a propus să ocup această funcţie. Este o nouă etapă în dezvoltarea mea personală. Va fi o provocare pentru mine să văd dacă voi reuşi să le transmit sportivilor ceea ce ştiu" a spus Reneiski. 

"Nu a fost uşor deloc, dar este necesar. Având aşa sportivi ca Tarnovschi, Nuţă, Oprea, sunt sportivi de o performanţă înaltă şi este necesar să lucrăm foarte profesionist cu ei pentru a avansa în rezultate", a spus Juravschi. 

Viktor Reneiski nu va fi la prima experienţă în antrenorat. Anterior, el a pregătit sportivi din Belarus, Croaţia şi Franţa. Reneiski va fi numit oficial antrenorul lotului naţional în luna noiembrie.

În această vară, dublul campion olimpic din Belarus i-a ajutat pe sportivii naturalizați, Serghei și Oleg Tarnovschi să câştige medalia de bronz și, respectiv argint, la Campionatul Mondial de seniori, Reneiski făcând parte din staff-ul tehnic.

În ultimii doi ani, ţara noastră are parte de succese istorice în acest gen de sport, cucerind medalii la cele mai tari competiții internaționale pentru prima dată după ce Nicolae Juravschi şi-a încheiat cariera.

Fraţii Tarnovschi reprezintă Moldova din 2014, iar până acum cel mai mic dintre ei, Serghei, a reuşit să cucerească mai multe medalii, printre care şi aurul la Jocurile Olimpice de tineret de la Nanjing.

Totodată, Serghei Tarnovschi este deja calificat la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.

 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑